ABD Başkanı Donald Trump , Beyaz Saray'da düzenlenen törenlerle "İran'a maksimum baskı" politikasını yeniden başlatma ve başkanlık kararnamesine imza attı .
Trump, kararın kendisini mutlu ettiğini ancak İran'ın nükleer silah sahibi olmasının engellenmesinin gerekli olduğunu belirtti.
"Bu imzayı atmaktan memnun değilim, ancak güçlü ve kararlı durumdayız." diyen Trump, İran ile yeni bir anlaşmanın yapılıp yapılamayacağını gösterdiğini ifade etti.
"İran nükleer silaha sahip olamaz"
Trump, İran'ın nükleer silah edinmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Ne kadar genişler" dedi. Orta Doğu'da İran da dahil olmak üzere herkesle müzakereye açık olduğunu belirtti.
"Eğer saldırırlarsa, yok olurlar"
Trump, İran'ın suikast planladığına dair iddialara ise sert bir yanıt verdi:
📌 "Eğer böyle bir şey yaparlarsa, bu onların sonu olur." 📌 "Talimat yapılıyor, böyle bir saldırı İran için felaket olur."
Daha önce benzer bir suikast girişiminden sağ kurtulduğunu hatırlatan Trump, İran'ın böyle bir hata yapmayacağını, ancak olası bir saldırının ağır sonuçlarının ortaya çıktığını söyledi.