TTB: 8 bin doktor istifa etti!

Türk Tabipler Birliği, pandemi sürecinde geçen 18 ayda 8 bin doktorun meslekten istifa ettiğini açıkladı.

TTB: 8 bin doktor istifa etti!
20 Eki 2021 21:35:29

"Sağlık 5 dakikaya sığmaz" başlığıyla Türkiye genelinde hastaneleri ziyaret edip sorunları dinleyen Türk Tabipler Birliği, pandemi sürecinde geçen 18 ayda 8 bin doktorun istifa ettiğini açıkladı.

Bu ziyaretler kapsamında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret edip çalışanların sorunlarını dinleyen Samsun Tabipler Odası Başkanı Funda Furtun “Son zamanlarda kamuda hekimler 5 dakika aralarla randevu verilerek adeta baskıya maruz kalmakta. 5 dakikada asla sağlık hizmeti verilemez. Bu sebeple itirazlarımızı kamu hastaneleri yöneticilerine yazıyla bildirdik. Öte taraftan kamuda çalışan hekimlerin başta olmak üzere tüm hekimlerin özlük haklarında büyük kayıplar oluştu. Pandemi döneminde dahi birçok söz verilmesine rağmen canlarıyla mücadele veren hekimlerin özlük haklarında kayıplar devam etti ne yazık ki” dedi.

18 Ayda 8 Bin Doktor İstifa Etti

Pandemi süreciyle beraber kamu hastanelerinde istifaların arttığına dikkat çeken Furtun, “TTB verilerine göre tüm Türkiye'de 18 ayda 8 bin hekim kamu görevlerinden istifa etti. Çünkü pandemi ile iyice dayanılmaz hale gelen ağır çalışma koşulları ve özlük haklarında büyük kayıplar hekimleri bezdirdi. Ya özele geçtiler ya da yurt dışına gittiler. Bıçağın artık kemiğe dayandığını görüyoruz. Ne yazık ki geçim sıkıntısı ile karşı karşıya kalan meslektaşlarımızı gördük. Hekimler arasında derin ücret adaletsizliklerine sebep olan sistemden meslek odalarının şikayetlerinin ne derece haklı olduğunu gözlemledik” ifadelerini kullandı.

Doktorlar Haklarını İstiyor

Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, doktorların taleplerini dile getirerek, “Sağlık idaresinden hekimlerin talepleri oldukça nettir. Hekimler, emekliliklerine yansıyan hak ettikleri ücreti almak istiyorlar. Özlük haklarında iyileştirme istiyorlar. Siyasetçilerin hekim emeği üzerinden pirim yapmaya çalışan popülist politikalardan vazgeçmelerini, hekimlerin hekimlik yapmalarına engel olmamalarını istiyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde bu ve benzeri talepler yüksek sesle ifade edilmekte ve sağlık idaresinden bu konuları konuşmak üzere randevu talep edilmektedir. Bu konudaki kararlılığımızın test edilmemesini umuyoruz” dedi.

Etiketler:   TTB Koronavirüs


0 Yorum

Yorum Yaz