Türkiye’den Almanya’ya iltica başvurularında yüzde 216 artış

Türkiye’den Almanya’ya sığınma ve iltica başvuru taleplerinde yüzde 216 artış yaşandı. İltica gerekçeleri, “Siyasi baskı, özgürlüklerin kısıtlanması ve kötü ekonomik koşullar” gösterildi. Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) bu yılın ilk 11 ayında Türkiye’den sığınma ve iltica başvurusu sayısının 20 bin 802 olduğunu açıkladı. 2021’deki başvuru sayısı 7 bin 873 olmuştu. Sözcü’nün haberine göre, … Türkiye’den Almanya’ya iltica başvurularında yüzde 216 artış Devamı »

Eklenme Tarihi: 31 Ara 2022
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 31 Ara 2022
Türkiye’den Almanya’ya iltica başvurularında yüzde 216 artış

Türkiye’den Almanya’ya sığınma ve iltica başvuru taleplerinde yüzde 216 artış yaşandı. İltica gerekçeleri, “Siyasi baskı, özgürlüklerin kısıtlanması ve kötü ekonomik koşullar” gösterildi.

Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) bu yılın ilk 11 ayında Türkiye’den sığınma ve iltica başvurusu sayısının 20 bin 802 olduğunu açıkladı. 2021’deki başvuru sayısı 7 bin 873 olmuştu.

Sözcü’nün haberine göre, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından hazırlanarak MYK’ya sunulan raporda ‘’Bugüne kadar askeri darbe dönemleri de dahil, Türkiye’den Almanya’ya sığınma-iltica başvuru sayısının bu düzeye yükselmediği dikkate alındığında bugün gelinen nokta, tüm zamanların rekorudur” denildi.

TÜRKİYE 3. SIRADARaporda şu bilgiler yer aldı: Almanya’ya sığınma başvurularında Suriyeli ve Afganlardan sonra Türkiye 3. sırada yer alıyor. Bu ülkeleri Irak, Somali, Eritre, Moldova gibi ülkeler izliyor. Alman Federal Sınır Polisi’nin açıkladığı verilere göre ise yasa dışı yollarla giriş yapmak isterken sınırda yakalanan Türk vatandaşlarının sayısında da büyük artış yaşanıyor. Ocak ayından bu yana sınırda 5 bin 362 Türk yakalandı. Buradaki oran da geçen yıla kıyasla yüzde 264 arttı.

HER KESİMDEN VARRaporda son olarak şu ifadeler yer aldı: “Sadece doktorlar, mühendisler, bilişimci yazılımcılar değil, her kesimden insan ülkeyi terk etmeye yöneldi. İktidar; insanları, toplumu soluksuz, gençleri umutsuz bırakan, kadınları yaşam kaygısına sürükleyen, çocukları açlıktan ölüme mahkum eden, taciz ve istismarı sıradanlaştıran uygulamalarıyla, kitlelerin geleceğini karartıyor.”