Twitter iklim krizinin olmadığını savunan reklamları yasakladı
Sosyal medya devi Twitter, iklim değişikliğini inkar eden reklamları yasakladı.
Platformun küresel sürdürülebilirlik yöneticisi Casey Junod, 22 Nisan'da kutlanan Dünya Günü kapsamında alınan karara dair açıklamasında, "İklim değişikliği hakkındaki bilimsel mutabakatla çelişen ve halkı yanlış yönlendiren reklamlar, içerik politikamız gereğince yasaklanmıştır" ifadelerini kullandı.
Açıklamada iklim değişikliğinin gerçek olmadığını savunan reklamların platform üzerinden kişi ya da kuruluşlara getiri sağlamasının istenmediği belirtilerek, "İklim değişiklinin inkarı Twitter aracılığıyla kâr getiren bir faaliyete dönmemeli. Halkı yanlış yönlendiren reklamlar iklim krizine dair önemli fikir alışverişlerini engellememeli" ifadeleri kullanıldı.
Junod, "İklim değişikliğine yönelik yanıltıcı reklamların gezegeni korumayı amaçlayan çabaların altını oyduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Twitter, iklim değişikliği hakkında "güvenilir ve yetkili kaynaklardan" gelen bilgilerin paylaşılmasını sağlamak için ileriye dönük başka planlar yapıldığını da belirtirken, bunlara dair detayları paylaşmadı.
Geçen yıldan bu yana platformda "sürdürülebilirlik" çalışmalarıyla ilgili paylaşımlar yüzde 150, "karbonsuzlaştırma" çabalarına dair içeriklerse yüzde 50 artış gösterdi.
Google da ekimde iklim değişikliğini inkar eden veya bununla ilgili propagandadan kâr getiren reklamları yasakladığını ilan etmişti.
Twitter - Elon Musk
Twitter son dönemde milyarder iş insanı Elon Musk'ın platformu satın alma teklifleriyle gündemden düşmüyor.
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 4 Nisan'da elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın CEO'su Musk'ın 3 milyar dolarla Twitter'ın yüzde 9,2'lik hissesini satın aldığını duyurmuştu.
Bu gelişmenin ardından Twitter hisseleri yüzde 26 yükseliş kaydederken, Musk da platformun en büyük hissedarı haline gelmişti.
Musk daha sonra şirkete yaklaşık 43 milyar dolar değer biçmiş, şirketi hisse başına 54,20 dolardan satın almak için SEC'e bildirimde bulunmuştu.
Bunun üzerine de Twitter "zehirli hap" planını devreye sokmuştu. Firmaların çoğunluk hisselerini kaybetmemek için başvurduğu bir plan olan "zehirli hap", hissedarlara indirimli olarak ek hisse satın alma hakkı veriyor. Böylelikle firma yönetimi, şirketin tamamen satın alınmasını çok daha zorlaştırabiliyor.
Musk ise dün şirketi satın almak için toplamda 46,5 milyar dolarlık finansman sağladığını paylaşımıyla duyurmuştu.