Udi Hindi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Udi Hindi Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir?
21 Ağu 2021 22:21:55

Udi Hindi Yağı Nedir?
Hindistan ve Malaya adalarında sıklıkla rastlanan Udi Hindi ağacı aynı zamanda Asya ülkelerinin çoğunda yer alırlar. Yaz ve kış yapraklarını dökmeyen udi hindi ağacının bir diğer adı öd ağacıdır. Ülkemizde az bilinen bir bitkidir. Odunsu bir yapıda olan udi hindi yüzyıllardır diğer ülkelerde alternatif tıpta sıklıkla kullanılan bir bitki olmuştur. Aynı zamanda kozmetik ürünlerinde de kullanılan udi hindi yağı, hem toz hem de yağ olarak kullanılabilir.

Udi Hindi Yağının Faydaları Nelerdir?

1- Güçlü bir mikrop kırıcıdır. İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar. Solunum için mucize bir bitki olan udi hindi, virüs ve bakterilerden tahribata uğramış boğazı temizler.  Güçlü balgam söktürücüdür.
2- Mide bağırsaklardaki atık besinleri temizleyerek fonksiyonlarını artırır. Özellikle reflünün şiddetini azaltır.
3- Ağız içi yaralara fayda sağlar.
4-Vücuda gerekli enerjiyi verir. Sinir sistemin yenileyerek stres ve depresyon gibi ruhsal durumların yaşanmasını önler.
5-Güçlü bir ağrı kesici özelliği vardır.
6-Cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Hafif dereceli yanıklar ve egzama hastalığında tercih edilen bir bitkidir. Cildi yeniler, maske olarak uygulandığında ölü derileri atar ve lekelerin giderilmesini sağlar.
7-Ağız kokusunu giderir: Hoş bir kokuya sahip olması sebebiyle ağız kokularını giderir. Gün içerisinde bir miktar udi hindi bitkisi çiğnenmesi, ağız kokusu sorununda etkili olur.
8- Alerjik rahatsızlığa iyi gelir, kronik bronşit, astım ve tüberküloz hastaları için şifa kaynağıdır. Damarların temizlediğinden ve kanı incelttiğinden kalp ve damar sistemi için şifalıdır.

UDİ HUNDİ YAĞI NASIL HAZIRLANIR?

Temiz ve kuru 100 ml bir cam kavanozuna zeytin yağıyla doldurun. İçine iki çay kaşığı udi hindi tozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra güneşe koyun. En az iki hafta bu karışımı açmadan güneşte bekletin.

UDİ HİND BİTKİSİ NASIL KULLANILIR?

Kullanımı daha kolay haline gelmesi için alternatif tıp uzmanları tarafından macun haline getirilir. Ayrıca yumuşak bir yapısı vardır. Tıpkı karanfil gibi çiğneyerek ağız içindeki kokuyu azaltmaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra ağız içindeki enfeksiyonlu hücreleri azaltır. Diş eti hastalıklarının önüne geçer.

Mikrop öldürücü özelliğinin yanı sıra anında bir ağrı kesici etkiye sahiptir. Sıklıkla yaşanan baş ağrısı için toz hali bala karıştırılarak tüketilebilir. Sinirleri güçlendiren bu karışım baş ağrısını giderir.

Boğaz kuruluğu ya da bademciklerde sıklıkla görülen iltihaplanmaya karşı udi hindi tozu zeytinyağıyla beraber karıştırılıp tüketilebilir. Boğazdaki tahribatı azaltan bu karışım balgamla da biriken virüs ve bakterileri atar.

Bazı uzmanlar cilt hastalıklarında da udi hindi kullanımını şöyle tavsiye etmiş; Toz hali bal ile karıştırılıp kullanıldığında gergin ve daha canlı bir görünüm sağlar. Ayrıca egzaması olanlar içinde hindi yağı ve zeytin yağının karışımı tavsiye edilir.

Etiketler:   udi hindi


0 Yorum

Yorum Yaz