Ukrayna halkı silahlanıyor!

Gönüllü vatandaşlara silah atış talimi veren Ukrayna ordusunun, ağır silahları kullanmayı öğrettiği bildirildi.

Ukrayna halkı silahlanıyor!
26 Oca 2022 19:25:31
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) desteklediği Ukrayna ile Rusya arasındaki tansiyon giderek yükselirken, bölgede dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Rusya’nın olası işgal girişimine karşı ABD ve İngiltere gibi ülkelerin vatandaşlarına Ukrayna’yı terk etme çağrısı yapmasının ardından, Kiev yönetimi vatandaşlarına silah eğitimi ve atış talimi vermeye başladı.

Haber 7’nin Reuters Haber Ajansı’na dayandırdığı habere göre, gönüllü vatandaşlara silah atış talimi veren Ukrayna ordusunun, ağır silahları kullanmayı öğrettiği bildirildi.

YAKIN DÖVÜŞ EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Binlerce dolar ödeyerek silahlanmaya başlayan vatandaşlar, ülkelerini korumaya hazır olduklarını ifade ederken, ordudan temel eğitimin yanı sıra yakın dövüş eğitimi aldıkları da ortaya çıktı.

Olası bir savaş durumunda 255 bin kişilik Ukrayna ordusuna destek olması beklenen gönüllülerin eğitimlere büyük ilgi gösterdiği görüldü. Yapılan açıklamada, gönüllüler arasında veterinerlik öğrencisinden, mimara, belediye işçisinden şoföre kadar çok sayıda insanın yer aldığı kaydedildi.

52 YAŞINDAKİ ANNE KESKİN NİŞANCILIK EĞİTİMİ ALDI

Öte yandan, İngiliz The Times gazetesine konuşan 52 yaşındaki Mariana Zhaglo, bin dolar ödeyerek satın aldığı tüfekle keskin nişancılık eğitimi aldığını belirtti.

Zhaglo, "Ülkemi korumaya hazırım. Bir anne olarak çocuklarıma Ukrayna'nın sorunlarının miras kalmasını istemiyorum. Bu sorunla şimdi yüzleşmek ve çözmek gerek" ifadesini kullandı.

Bir pazarlama uzmanı olarak çalışan Zhaglo'nun Zbroyar Z-15 tüfeğine yaklaşık bin dolar ödediği ve ayrıca iki haftalık keskin nişancılık eğitimi aldığı da öğrenildi.

ROMANYA GÖÇMEN AKININA KARŞI HAZIR

Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilme olasılığı üzerine ABD ve İngiltere gibi ülkeler vatandaşlarına Kiev’i terk etme çağrısı yaparken, bir hamle de Romanya’dan geldi.

Kırım Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Romanya hükümeti, olası bir savaş durumda yaşanabilecek muhtemel göç senaryolarına karşı önlem aldıklarını ve hazırlık yaptıklarını belirtti.

Ukrayna’nın güney komşusu olan Romanya’da Savunma Bakanı Vasile Dincu, ülkesinin Ukrayna’dan gelen mültecileri kabul etmeye hazırlandığını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda Romanya’nın mülteci akınıyla karşı karşıya kalabileceğini vurgulayan Bakan Dincu, “Şu an Ukrayna’dan gelen mültecilere yardım etmeye hazırlanıyoruz. Bu insani görevimiz” şeklinde konuştu.

Etiketler:   ukrayna


0 Yorum

Yorum Yaz