Yahudi yerleşimciler ve öğrencilerden Mescid-i Aksa’ya baskın

Yahudi yerleşimciler ve Yahudi din okulu öğrencileri bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimciler ve öğrencilerden Mescid-i Aksa’ya baskın
22 Mar 2021 12:55:26

FİLİSTİN
Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, 39 Yahudi yerleşimci ile 50 Yahudi din okulu öğrencisinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini, yerleşimciler ve öğrencilerin Mescid-i Aksa’nı avlusunda dolaşarak ayin yaptıklarını bildirdi.

İşgal güçlerinin korumasında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler gruplar halinde el-Mağaribe Kapısı’ndan giriyor ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda rehberler eşliğinde bir süre dolaştıktan sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyorlar.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Mahmud Berakat isimli genci öldüresiye darp ettiği belirtildi.

Yerel kaynaklar, işgal askerleri tarafından dövülen Berakat’ın ellerinde ve ayaklarında berelenmeler ve vücudunda yaralar oluştuğunu, Filistinli gencin tedavi için hastaneye kaldırıldığını ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz