Trump yönetimi, Filistin'e destek veren üniversite öğrencilerine yönelik baskılarını sürdürüyor. Başkan Trump'ın imzaladığı kararnameyle kurulan ve Adalet Bakanlığı, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ile Genel Hizmetler İdaresi'nin (GSA) ortak çalıştığı "Antisemitizmle Mücadele Görev Gücü", Yale Üniversitesi’nin Filistin destekçisi öğrenciler hakkında aldığı kararlara ilişkin açıklamada bulundu.
Görev Gücü’nün açıklamasında, İşgalci İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in okulda protesto edilmesi üzerine Yale Üniversitesinin gösteriye müdahale etmesi, protestoyu organize eden topluluğun statüsünü iptal etmesi ve öğrencilere disiplin soruşturması açması adımlarının desteklendiği bildirildi. Olayın ve sonuçlarının yakından izleneceği de kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, ülkedeki tüm üniversitelere “ayrımcılık karşıtı yükümlülüklerini yerine getirme ve gerektiğinde öğrencileri disipline etme” çağrısında bulunuldu.
Yale Üniversitesi, Filistin destekçisi "Yalies4Palestine" adlı öğrenci grubunun, işgalci İsrailli bakan Ben-Gvir’in davet edilmesini protesto etmelerinin ardından resmi öğrenci topluluğu statüsünü iptal etmişti. Geçtiğimiz yıl da üniversite kampüsünde düzenlenen Filistin yanlısı protestolarda 44'ü Yale öğrencisi olmak üzere toplam 48 aktivist gözaltına alınmıştı.