4 Mayıs Cumartesi gecesi hilal görülmediği için Peygamber Efendimiz (sav)’in hadisi şerifte buyurduğu üzere Şaban ayı 30’a tamamlandı. Yarın Ramazan ayının ilk günü olacak.
İslam âleminin büyük bir heyecanla beklediği on bir ayın sultanı Ramazan ayına yarın girilecek. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş olan o mübarek ayın ilk sahuruna ise bu gece kalkınacak.
Bu gece ( 5 Mayıs Pazar) yatsı namazının ardından Mescidi Harem, Mescidi Nebevi, Mescidi Aksa ve tüm İslam âleminde ilk teravih namazları eda edilecek. Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Teravih namazı 20 rekat olarak kılınır. - Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır. -Namaz kıldıracak imam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum" diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar. -İmam'ın arkasında kılan cemaat da "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar. -Bundan sonra imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke"yi okur. Sübhaneke'nin okunması bitince, (Cemaat ayakta başka bir şey okumaz) imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir sûre okur. Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekata kalkılır. -Burada imam gizlice Besmele'yi, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar. İkinci rekatın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik" okur ve üçüncü rekata kalkarlar.
-Üçüncü rekatın başında hem imam, hem de cemaat gizilce Sübhaneke'yi okur. Sonra imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan fatiha ve bir sure okur. Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rekata kalkarlar. -İmam gizlice Besmele'yi, açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur. -Bu son oturuşta da imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ve Rabbena firli" okuduktan sonra selâm verirler. Böylece teravih namazının ilk dört rekatı kılınmış olur. -Bundan sonra ayağa kalkılarak tıpkı tarif ettiğimiz gibi dörder rekat kılınmaya devam edilerek yirmi rekat tamamlanır. -Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır.