Yemen'de Husiler ve hükümet arasındaki esir takası devam ediyor

Yemen'de Husiler, Mansur Hadi hükümetinin 200, kendilerinin ise 101 esiri serbest bırakacağını açıkladı.

Yemen'de Husiler ve hükümet arasındaki esir takası devam ediyor
15 Kas 2020 10:17:27

Husiler, Ürdün'e yapılacak esir takası görüşmelerinde Mansur Hadi hükümetinin 200, kendilerinin ise 101 esiri serbest bırakacağını açıkladı.

Yemen'de İran tarafından desteklenen ve ülkenin başkenti de dahil olmak üzere büyük bir bölümünü kontrolleri altında tutan Husiler, Mansur Hadi hükümetiyle esir takası müzakerelerinin devam ettiğini açıkladı.

Husilerin Esir İşleri Sorumlusu Abdulkadir el Murteza tarafından yapılan açıklamada, Perşemben günü Ürdün'de yapılacak müzakerelerde kendilerinin 101, Mansur Hadi yönetiminin ise 200 kişiyi serbest bırakacağını duyurdu.

Husiler tarafından serbest bırakılacak isimler arasında Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin kardeşi Nasır Mansur Hadi'nin de bulunduğu belirtildi.

"Suudilerin de müzakerelere katılması gerekli"

El Murteza, ellerindeki Suudi Arabistan askerlerinin de serbest bırakılması için Riyad yönetiminin de müzakerelere katılması gerektiğini savundu.

Yemen'de askeri güç bulundurması nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin de (BAE) müzakerelere katılması gerektiğini ifade eden El Murteza, Mansur Hadi yönetiminin esirleri serbest bırakma konusunda Suudi Arabistan'ın direktifleriyle hareket ettiğini öne sürdü.

2014 yılından bu yana Yemen'deki taraflar arasında gerçekleşen esir takası sürecinin en kapsamlısı 15-16 Ekim'de gerçekleşmiş, bu takas kapsamında toplam 1061 esir serbest bırakılmıştı.




0 Yorum

Yorum Yaz