Haberde, ders kitaplarının İslami terimlerden yoksun olduğunu buna rağmen ırkçı öğelerin sürekli dayatıldığına değinildi ve zaten kaldırılmış olan 'Andımız'ın hangi maksatla ders kitaplarına koyulduğunun sorusu soruldu.
İşte Haksöz Haber sitesinde yer alan o haber: "Andımız" bu yıl da MEB tarafından dağıtılan kitaplara konuldu!
2 yıl önce ırkçı ve şirk öğeleri içeren “Andımız” bu yıl ilkokullarda ücretsiz olarak dağıtılan tüm kitaplarda yer alması şaşkınlıkla karşılandı. Yürürlükten kaldırılan bir uygulamanın hangi mantıkla ders kitaplarına konulduğu MEB bürokratlarının acilen izah etmesi gereken bir sorun.
“Andımız” saçmalığı duyarlı kimi çevre ve kurumların yıllar süren ısrarlı talepleri sonucu kaldırılmıştı.“Andımız” saçmalığının ilkokullarda okunmasına son verilmesi halk tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.
Cesur bir adımla kaldırılan bu dayatmanın bu yıl ilkokullara MEB tarafından dağıtılan tüm kitaplarda yer alması ise şaşkınlıkla karşılandı. Yürürlükte olmayan bir uygulamanın hangi mantıkla kitaplarda yer aldığının izahı ise şimdilik yapılamıyor. Konuyla ilgili sorularımızı MEB yetkililerine de sormak istedik fakat bir muhatap bulamadık.
Allah sevgisi, namaz, ibadet vb. hayatın anlamını ifade edecek temel bilgilerden yoksun başörtülü ve sakallı kişilerin öcüleştirildiği “Hayat Kitabı”ının, Mustafa Kemal fotoğrafı ile bir diktörgenin çevresinin nasıl hesaplanması gerektiğini anlatan Matematik kitabının, Mustafa Kemal’i yücelten şiir ve okuma parçalarıyla dolu Türkçe kitabının “Eski Türkiye”den kalma olduğunu Milli Eğitim Bakanlığı’nın da görmesi gerekiyor. Bunun da ötesinde çocuklara yapılan bu dayatma zulümdür. Bu zulme bir son verilmesi ise tüm halkın beklentisidir.