YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR? 2022 YKS başvuru ücreti kaç TL?

Üniversite sınavına girecek öğrenciler tarafından YKS başvuru ücretlerinin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. 11 Şubat 2022 itibarıyla başlayan YKS başvuruları öncesinde öğrenciler, YKS sınav ücreti ne kadar oldu? YKS başvurusu nasıl yapılır? YKS kayıt ücreti ne kadar? araştırmalarını yapıyor. Peki, 2022 YKS sınav ücreti ne kadar oldu? İşte sınavı başvuru ücreti...

YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR? 2022 YKS başvuru ücreti kaç TL?
11 Şub 2022 21:51:38

2022 YKS SINAV ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

YKS sınavı üç farklı oturumda düzenlenecek. Adayların sınav ücretleri, girilecek oturum sayısına göre değişkenlik gösterecek. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre başvuru işlemleri yarın (11 Şubat Cuma ) başlayacak. ÖSYM'nin açıkladığı YKS başvuru kılavuzu ile birlikte sınav ücretleri belli olacak. Geçtiğimiz yıl her bir oturum için adaylardan 90 TL sınav ücreti alınmıştı. Bu yıl bu miktarın zamlanarak 150 TL seviyesine çıkması bekleniyor.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

YKS sınavına başvuru yapabilmek için adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yapmaları gerekmektedir. Sınav ücreti de AİS'te bulunan e-Ödemeler bölümünden kredi kartı veya hesap kartıyla ödenebilir. Ayrıca ödeme işlemleri aşağıda bulunan anlaşmalı bankaların şubeleri, ATM'leri ve internet bankacılığı yöntemiyle yatırılabilir.

YKS SINAV ÜCRETİ ÖDEMEK İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

YKS sınavı başvuruları 11 Şubat-7 Mart tarihlerinde alınacak. Geçtiğimiz sene başvuruların sona erdiği tarihten 1 gün sonra YKS sınav ücreti ödemeleri sona ermişti. Bu yıl sınav ücreti yatırma işlemlerinin 8 Mart tarihinde sona ermesi bekleniyor. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için ÖSYM geç başvurular 16-17 Mart tarihlerinde alınacak. Geç başvuru işleminde sınav ücreti %50 artırımlı olarak alınır.

Etiketler:   YKS yks YKS


0 Yorum

Yorum Yaz