YPG Lideri'nden Ahmet eş Şara'ya Çağrı: Alevi Katliamını Durdur!

Terör Örgütü YPG Komutanı Mazlum Abdi, Suriye'deki Alevi katliamı için Ahmet eş Şara'ya çağrıda bulundu. Abdi, Ahmet eş Şara'ya seslenerek, "Bu vahşeti durdurun ve sorumlulardan hesap sorun" dedi.

Eklenme Tarihi: 10 Mar 2025
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 10 Mar 2025
YPG Lideri'nden Ahmet eş Şara'ya Çağrı

Suriye'de son zamanlarda yaşanan alevi katliamı gündemi meşgul ediyor . İddialara göre HTŞ militanlarının Lazkiye'de Alevilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, bölgede büyük bir infiale yol açtı. YPG Komutanı Mazlum Abdi, bu olaylarla alakalı açıklamalarda bulundu.

Mazlum Abdi'den Tepki

Reuters'a konuşan Mazlum Abdi, Ahmed Şara'nın Lazkiye'de yaşanan Alevi katliamlarını durdurmak için derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Abdi, "Şara, bu katliamı düzenleyenlerden hesap sormalı" dedi.

Suriye'de Kanlı Bilânço

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), HTŞ'nin 745 sivili öldürdüğünü açıkladı. SOHR Başkanı Rami Abdulrahman, bu çatışmaların Suriye'de yaşanan en büyük şiddet olaylarından biri olduğuna dikkat çekti. İngiliz gazetesi The Guardian ise, Lazkiye'de iki günde kaydedilen can kaybının 2011'den bu yana en yüksek seviyede olduğunu bildirdi.

'Acil Durum Komitesi' Kuruldu

Suriye'deki geçici yönetimin Savunma Bakanlığı, çatışmaları takip etmesi için acil durum komitesi kurulduğunu duyurdu. Komite, 'ihlalleri soruşturacak ve sorumluları yargılayacak'denildi.