100 hacker seçim için görevde

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bugün yapılacak seçimler için hem sosyal medya hem de haberleşmenin kesintisiz sağlanması için önlemlerini artırdı. Özellikle Whatsapp, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının hizmet sürekliliğini anlık olarak operatörlerle koordine edecek olan BTK, buralarda kesinti yaşanmamasını sağlayacak.

100 hacker seçim için görevde
24 Haz 2018 09:56:31

Ayrıca sosyal medyada manipülatif haberlerin yayılmaması için de özel bir birim görev yapacak. BTK Binası içerisinde yer alan USOM Merkezi'nde o gün görev yapacak 100 hacker, siber saldırılarla mücadele edecek ve provokatif paylaşımların kaynağına ulaşarak bunu ilgili mercilerle paylaşacak.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, seçim gününde haberleşmenin kesintisiz sağlanması ve siber saldırılarla mücadelede neler yapacaklarına ilişkin Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) karargahında çalışmalar hakkında bilgi verdi. USOM karargahı seçim süresince kriz merkezi olarakta kullanılacağı gibi seçim günü 24 saat esasına dayalı olarak 100 beyaz hacker burada seçim güvenliği için görev alacak.



0 Yorum

Yorum Yaz