Doğu Perinçek: "Tayyip Erdoğanlar bu sürecin altında kalmaya mahkum"

AKP ile işbirliği içerisinde olan Doğu Perinçek, Nokta dergisine verdiği röportajda başlatılan bu sürec sonucunda Tayyip Erdoğan hakkında şu sözleri söyledi: Tayyip Erdoğan'lar bu sürecin altında kalmaya mahkum

Doğu Perinçek: "Tayyip Erdoğanlar bu sürecin altında kalmaya mahkum"
22 Şub 2016 15:01:20

Doğu Perinçek'in röportajından bazı cevapları:

Siz hapishaneden çıkarken, ‘bundan sonra cemaatlerin kökünü kazıyacağım’ dediniz?

(Gülüyor) Benzer bir şey söyledim evet. Kazıyacağım değil, ben birinci tekil şahıs konuşmuyorum 'kazıyacağız' dedim.

Sonra gerçekten de cemaatin kökü kazındı mı?

Kazınıyor, evet.

Cemaatin kökü kazınırken, çok kritik ve önemli noktalara sizin adam yerleştirdiğiniz söyleniyor?

Biz adam yerleştirmiyoruz. Cumhuriyet güçleri o yerlere giriyor. Biz yerleştirmiyoruz ama Türkiye’nin bir birikimi var diyelim yargıdan, polisten, cemaatin adamlarının temizlendiği yerlere Cumhuriyet hakimleri, polisleri geliyor. Bunlar bizim adamlarımız değil ama Cumhuriyetin adamları.

AKP’nin içinde “keşke bizim partide olsa” dediğiniz isim var mı?

Olacaklar. Her yerde AKP’den bize katılmalar başladı. AKP, CHP ve MHP… Üçünden hatta HDP’den de bize katılmalar başladı.

HDP’den de?

Tabi göreceksiniz çok olacak, HDP’den çok olacak.

KP’nin içinde Bülent Arınç’la başlayan bir dalgalanma var. Baykal konuştu, CHP’nin içi karıştı. Nedir bu partilerin huzursuzluğu?

Şu anda ABD, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen’i birleştiriyor. CHP, Fethullah, AKP’nin Abdullah Gül kanadı ve PKK bir cephe oluşturdu. Bunlar en son 19-20 Ocak’ta Davos’ta, Babacan dünyanın büyük finans kuruluşlarıyla konuşuyor ve onlara “Bize Eylül’e kadar müsaade edin.

Tayyip Erdoğan’ı o zamana kadar etkisiz hale getireceğiz. Onu Saray’a hapsedeceğiz” diyor. Ve Aynı anda Demirtaş, Davutoğlu’na “Sen niye Doğu Perinçek’ten etkileniyorsun. Bizim yanımıza gel” diyor. Davutoğlu’na kadar uzanan bir cephe oluşturuluyor. Bu da tabiî ki her partiyi bölüyor. AKP bölünüyor, CHP bölünüyor, MHP bölünüyor, PKK ile HDP bölünüyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz