• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Doğu Türkistan'daki zulmünü unutan Çin'den İsveç'e tepki: Müslümanların dini inançlarına saygı gösterin!

Doğu Türkistan'daki zulmünü unutan Çin'den İsveç'e tepki: Müslümanların dini inançlarına saygı gösterin!

Anadolu Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre , Çarşamba günü Çin, Müslümanların kutsal kitabı Kuran'ın nüshalarının yakılmasıyla ilgili yakın tarihli bir olaydan sonra İsveç'i eleştirdi .

Doğu Türkistan'daki zulmünü unutan Çin'den İsveç'e tepki: Müslümanların dini inançlarına saygı gösterin!
26 Nis 2022 14:54:07

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Müslüman dünyasında yaygın bir kınama tetikleyen olaya atıfta bulunarak, "İfade özgürlüğü ırksal veya kültürel ayrımcılığı kışkırtmak ve toplumu parçalamak için bir neden olamaz" dedi.

Çin gazetesi Global Times'a göre Wang, "İsveç'in Müslümanlar da dahil olmak üzere azınlık gruplarının dini inançlarına ciddiyetle saygı gösterebileceğini umuyoruz" dedi .

Geçen hafta, aşırı sağ Stram Kurs (Hard Line) grubunun lideri Rasmus Paludan, İsveç'in güneyindeki Linkoping şehrinde Müslümanların kutsal kitabının bir kopyasını yaktı. Ayrıca gelecekteki mitinglerde Kuran nüshalarını yakmakla tehdit etti.

Türkiye, Suudi Arabistan ve bir dizi Arap ve Müslüman ülke ve kuruluş, Kuran'ın yakılmasını provokasyon ve Müslümanlara karşı kışkırtma olarak nitelendirerek kınadı.

Olayı şiddetle kınayanlar arasında İslam İşbirliği Teşkilatı da vardı.

Örgütün başkanı Hissein Brahim Taha, "Linkoping, Norrköping ve İsveç'in diğer şehirlerinde gerçekleştirilen Müslüman karşıtı gösteriler sırasında Kur'an-ı Kerim nüshalarının yakılmasına yönelik kışkırtıcı eylemleri" kınadı.

Pan-Müslüman örgüt, yangının Müslümanların "aşırı sağ destekçileri tarafından sürdürülen İslamofobinin endişe verici eğilimi" konusundaki endişelerini artırdığını söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz