Halkın Çocukları Dağa, HDP'li Vekillerin Çocukları Koleje!

HDP’li vekillerin çocukları devlet imkanlarından yararlanıp lüks hayat içinde yaşayıp, yurtdışında özel kolejlerde yüzbinlerce dolar parayla kolejlere giderken vatandaşın çocukları ise kandırılıyor, kaçırılıyor ve dağda savaştırılıyor.

Halkın Çocukları Dağa, HDP'li Vekillerin Çocukları Koleje!
07 Tem 2015 11:32:56

 

HDP’li milletvekilleri, “PKK terör örgütü değildir” açıklamaları yaparken çözüm sürecinde çözülen ve dağ kadrosu azalan eli kanlı örgüt, yaşları 13’ten başlayan bin çocuğu daha dağa kaçırdı.


Çözüm Süreci, Kandil’den kaçışları hızlandırdı. Son bir buçuk yılda 776 kişi dağdan inerek teslim oldu. Bu rakam 2009 yılından beri gelenlerin toplamı kadar. Çözülmeyi gören PKK, hem Türkiye, hem de Suriye planları için gözünü bölge halkının çocuklarına dikti. Sosyal faaliyet, ya da kurs bahanesiyle çocukları kandıran PKK, yaşları 13’ten başlayan kız ve erkek çocukları kaçırarak Kandil’e götürüyor. 1-2 yılda beyinleri yıkanan çocuklar daha sonra çatışmaya gönderiliyor.

Güvenlik güçleri, PKK’nın çocuk timlerine göz açtırmazken, konu hakkında verilen bilgiye göre 2013’ten beri 1.000’e yakın çocuk PKK tarafından dağa kaçırıldı. HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, geçen hafta TBMM bahçesinde canlı yayında, “PKK terör örgütü değildir” diyerek büyük tepki toplamıştı.

Kandil’de çözülme var

Çözüm Süreci’nin başladığı 2012 yılında 193 olan Kandil’den kaçan PKK’lı sayısı önceki gün Şırnak’ta teslim olan 6 kişiyle birlikte 21 Mart 2013’te Öcalan’ın tarihi Nevruz mektubunun okunduğu günden  5 Temmuz 2015’e kadar 776 kişi olarak kaydedildi. Bu rakam; HDP ve PKK’nın Çözüm Süreci’ne karşı olmasına rağmen örgüte kalarak yaşam sürmek istemeyenlerin baskın olduğunu da gözler önüne serdi. Çözümü çocukları kaçırmakta bulan PKK, şehir yapılanması vasıtasıyla çeşitli sosyal aktiviteler ve kurslar ile kandırdığı 13 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklarını Kandil’e götürdü; gelmeyenleri ve kurslara bile katılmayanları ise kaçırdı. Resmi rakamlar 2013’ten beri sayının 1.000 çocuğa yaklaştığını ortaya koyarken, durum karşısında ek tedbirler alan güvenlik güçleri de PKK’nın oyununu bozmak için yoğun mesaiye başladı.

İstanbul’dan da kaçırıyorlar

Doğu ve Güneydoğu’nun yanısıra büyükşehirlerden de çocuk kaçıran PKK’nın son olarak İstanbul’dan dağa götürmeye çalıştığı 17 yaşındaki üç genç kız; D.A, Z.K ve İ.K. önceki gün Konya Ereğli’de benzin istasyonu tuvaletine ‘Bizi kaçırıyorlar’ diyerek bulundukları otomobilin plakasını yazınca son anda kurtarılmıştı. Olayın ardından iki şüpheli tutuklanmıştı. 

HDP’li Vekillerin Çocukları Özel Okullarda, Avrupa’da, Amerika’da 

HDP’li vekillerin hemen hemen hepsi çocuklarını özel okulda okutuyor. Avrupa ve Amerika’da da çocuklarını okutanların yanı sıra zengin hayatıyla sık sık gündem olan HDP’liler PKK saflarında savaşan çocuklar için hiç bir açıklaması bulunmamakta. Kandil’den çekinen ve korkan HDP’lilerin açıklamalarına da müdahale edilirken vekiller sık sık Kandil’e giderek direktif almakta.

776 kişi PKK’dan kaçtı

Diğer yandan Şırnak’ta 6 PKK’lı daha örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olanlar 776’ya çıktı.

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 04 Temmuz 2015 tarihinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 6 örgüt mensubunun terör örgütünden kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “21 Mart 2013 ile 04 Temmuz 2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 776 kişi olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir” denildi.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ahmet 07 Ara 2015 02:53:00

    tamamda pkk nerden cıktı zulmün laikliyin icinde boğşan bir halk o eli tutan kimse yoktu tutan batı dinsizler halbuki bunlar muslumanken vatan hayini şimdi batı mültefiki dinsiz olmuş sanki türkiye amerikan mültefiki deyilmiş şu susunta susun kafir dinsiz lakaplardan fayda gelmez lakin kürtler sahte islamdan bikmiş amerikan mültefiki olmayan islam devleti yoktur


Yorum Yaz