İran'dan, Esed Rejimi'ne 1 Milyar dolar destek

Esed rejimini, askeri ve finansal yönden destekleyen İran yönetimi, 1 milyar dolar değerinde bir destek daha sağlıyor. Kredi paketi Esed parlamentosu tarafından onaylandı.

İran'dan, Esed Rejimi'ne 1 Milyar dolar destek
08 Tem 2015 12:07:07





Suriye rejimi devlet medyası tarafından, Suriye Parlamentosu’nun Salı günü, İran ile 1 milyar dolar değerindeki yeni kredi anlaşmasını onayladığını duyurdu.

Suriye’de 2011 yılında başlayan olaylardan beri bu Tahran’ın Şam’daki Esed rejimine verdiği 3. resmi kredi paketi.

Rejim resmi ajansı Sana tarafından aktarılan bilgilere göre, Suriye Meclisi, Salı günü 1 Milyar dolar değerindeki yeni kredi paketini onayladı. Bu 19 Mayıs’ta Şam’da Suriye Merkez bankası ve  İran  Export Development Bankası tarafından imzalanan anlaşmanın bir parçası olarak gerçekleşiyor.

Kredinin önemli ticari ürünlerde ve dış projelerin korunmasında kullanılacağı berlitildi, ancak daha fazla detay verilmedi.

İran, Esed Rejimi’nin bölgedeki en büyük müttefiki ve sürekli askeri ve finansal destek sağlayıcısı.

2013 yılında, Tahran Şam’a iki başlık altında, petrol satışına bağlı olarak toplamda 4.6 Milyar dolar değerinde kredi sağladı.

Tüm ülkelerin Suriye muhalefetine, insani yardım başlığı altında yaptığı yardım miktarı 1 milyar dolar civarındayken, İran, Esed rejimine yılda 15 milyar dolar açık veya örtülü şekilde destek sağlıyor.  



0 Yorum

Yorum Yaz