Marmara 'da 4.8 büyüklüğünde deprem: İstanbul ve çevre illerde hissedildi

İstanbul'da ve Marmara bölgesindeki diğer illerde hissedilen 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin Silivri açıklarında meydana geldiğini duyurdu.

Marmara 'da 4.8 büyüklüğünde deprem: İstanbul ve çevre illerde hissedildi
11 Oca 2020 18:13:56

Kandilli Rasathanesi ve (AFAD), Marmara Denizi merkezli depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi daha sonra yaptığı revize ile depremin büyüklüğünün 4.8 olduğunu duyurdu. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı.

AFAD ayrıca "Meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. GeliÅŸmeleri takip ediyoruz. Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Åžarköy yakınlarında oluÅŸan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiÅŸtir" açıklaması yaptı. 


Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından depremle ilgili yaptığı açıklamada "Marmara Denizinde baÅŸta istanbul olmak üzere çevre illerde hissedilen Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiÅŸtir. Bilgi vermeye devam edeceÄŸim" dedi.


İmamoğlu: "Ekiplerimiz görev başında"

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ekrem Ä°mamoÄŸlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, ÅŸu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu deÄŸil. Ä°stanbul’umuza geçmiÅŸ olsun" ifadelerini kullandı. Ä°mamoÄŸlu AKOM’a geçerek süreci izleyip yönetmeye baÅŸladı. Burada gazetecilere konuÅŸan Ä°mamoÄŸlu, deprem gerçeÄŸinin Ä°stanbul'un en önemli sorunu olduÄŸunu belirtti. BaÅŸka hiçbir konuyu öncelemeden, deprem ile ilgili adım atılması gerektiÄŸini belirten Ä°mamoÄŸlu, bunun hem Ä°stanbul hem tüm Türkiye için önem taşıdığını belirtti. 



Silivri Belediyesi de yaptığı açıklamada "Herhangi bir can ve mal kaybı yoktur" dedi. 


Sağlık Bakanı: Ekiplerimiz acil durumlar için hazır

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca da meydana gelen depreme iliÅŸkin açıklama yaptı. Koca, ''Ä°stanbul’da meydana gelen deprem sonrası saÄŸlık ekiplerimiz acil durumlar için hazır haldedir. Hepimiz için en büyük teselli herhangi bir can kaybının yaÅŸanmamış olmasıdır. Ä°stanbullulara geçmiÅŸ olsun dileklerimi iletiyorum


"5.7'lik depremin artçısı gibi duruyor"

Depremin ardından açıklama yapan Kocaeli Ãœniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Åžerif Barış, "Artçı ve normal bir deprem olduÄŸunu düşünüyorum. Daha önceki 5.7'lik depremin artçısı gibi duruyor" diye konuÅŸtu.

Etiketler:   deprem


0 Yorum

Yorum Yaz