Namaz kılarken Müslümanlara saldırdılar

Kanada'nın Quebec City kentindeki bir camiye yatsı namazı sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.​ Saldırıya uğrayan camiye geçtiğimiz haziran ayında da kesik bir domuz kafası bırakılmıştı.

Namaz kılarken Müslümanlara saldırdılar
30 Oca 2017 08:30:06

Kanada'nın Quebec eyaletinde bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında kimliği henüz belirlenemeyen silahlı 3 kişinin saldırısına uğradı.

Müslümanlar namaz kılarken saldırdılar

Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslümanın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi.

Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Polis, saldırıyla ilişkili olduğu belirtilen 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İlk açıklama: Korkak saldırı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Quebec City kentinde camiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili "Bu gece Kanadalılar, Quebec'teki bir camiye korkak saldırıda hayatlarını kaybedenler için üzülüyorlar. Düşüncelerimiz mağdurlarla ve aileleriyle birlikte" ifadesini kullandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, , ABD Başkanı Donald Trump'ın mültecileri ülkesine almak istememesine ilişkin dün bir çağrı yaparak, "Mülteciler bizim ülkemize gelebilir" ifadelerini kullanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz