TEOG sınavı hakkında merak edilenler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın her sene yaptığı TEOG sınavına dair önemli haberler içeriğimizde yer almaktadır. Öğrencilerin ve velilerin merak ettiği sorular ve cevaplar: Sınav tarihlerinde okullar tatil olacak mı? Sınavda hangi konular sorulacak? Sınav saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? Oturumlarda sınav sıralandırması nasıl olacak?

TEOG sınavı hakkında merak edilenler
16 Kas 2016 09:37:52

2016 TEOG sınavı ne zaman sorusuna MEB kendi sitesinden cevap verdi. Sınavlara hazırlanan öğrenciler için ilk sınav tarihi netleşirken, sınavda hangi konuların çıkacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Öğrencilerin en çok merak ettiği soruya (okullar tatil mi) bakanlıktan cevap var: Sınav tarihlerinde okullar tatil (5, 6 ve 7'inci sınıflar için).

İlk gün öğrenciler, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün de Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil olmak üzere toplam altı temel dersten sınav olacaklar. Sınavda, öğrencilere her dersten çoktan seçmeli, 20 soru sorulacak; 40 dakika süre tanınacak. Değerlendirmede yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava girecekler. Mazeret sınavı ise 17-18 Aralık’ta yapılacak, sonuçlar Ocak 2017’de açıklanacak. 

TEOG SINAV TAKVİMİ

TEOG SINAVINDA HANGİ KONULAR ÇIKIYOR? 

MEB’in bu yıl için güncellediği TEOG-1 konuları şöyle:  
 

Türkçe: 
Sözcükte ve Söz Öbeğinde Anlam
Cümlede Anlam
Parçada Anlam
Eylemsi
Cümlenin Öğeleri
Yazım Kuralları
Noktalama İşaretleri
Yazı Türleri
 

Matematik: 
Çarpanlar ve Katlar
Üslü İfadeler
Köklü İfadeler 
Fen Bilimleri:  
İnsanda Üreme Büyüme ve Gelişme
Basit Makinalar 

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük:
Bir Kahraman Doğuyor
Milli Uyanış ve Yurdumuzun İşgaline Tepkiler
Ya İstiklal Ya Ölüm 
 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Kaza ve Kader
Zekat, Hac ve Kurban İbadeti (İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı, İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem)

Yabancı Dil (İngilizce)
Friendship
Teen Life
Cooking

YANLIŞ CEVAP VERİLEN SORULAR DOĞRU YAPILAN SORULARI GÖTÜRECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarda ÖSYM sistemini kullanmayacak. Öğrencilerin yanlış yaptığı sorular, doğru yaptığı soruları etkilemeyecektir.



0 Yorum

Yorum Yaz