Tavuk eti ve yumurta tüketenlere önemli uyarı

 Tavuk eti ve yumurta tüketenlere önemli uyarı
06 Mayıs 2015 19:13:27

İlk olarak 2003'te Güney Asya'da ortaya çıkan ve Ocak 2006'da Türkiye'de görülen kuş gribinin, geçen günlerde Balıkesir'in Bandırma ilçesi Edincik Mahallesi'nde ortaya çıkmasının ardından, uzmanlar açıklamalarda bulundu. Kuş gribinin halk sağlığını tehdit etmediğini vurgulayan Prof. Dr. Esin Şenol yumurta ve tavuk eti tüketilmesi öncesinde, bunların yıkanması ve iyice pişirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Tavuk eti ve yumurta tüketenlere önemli uyarı

 

Kuş gribi konusunda, tavuk eti ve yumurta tüketilmesinde risk bulunmadığını belirten Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Esin Şenol alınacak tedbirler hakkında uyarılarda bulundu.

Tavuk eti ve yumurta tüketenlere tavsiyeler

Şenol, ''Hastalığın görüldüğü bölgelerde oturanlara, özellikle tavuk etinin 70 derecede pişirildikten sonra, yumurtanın da katı tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Kanatlı hayvanların et ve yumurta gibi ürünlerinin tüketilmesi öncesinde, bunların yıkanması ve iyice pişirilmesine dikkat edilmeli'' bilgisini verdi.

Endüstriyel tavuk ve ürünlerinde bu riskin bulunmadığına işaret eden Şenol, panik yaratılmasının doğru olmadığını ancak tedbirli davranılması gerektiğini kaydetti.

 



0 Yorum

Yorum Yaz