• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Kayıp iş adamının eşi Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım'dan net açıklama! "Emniyet bu masum insanlara işkence ile uğraşacağına eşimi bulsun"

Kayıp iş adamının eşi Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım'dan net açıklama! "Emniyet bu masum insanlara işkence ile uğraşacağına eşimi bulsun"

Günlerdir kayıp olan iş adamının eşi Rumeysa Sarısaçlı Hocahım, eşi ve gözaltındaki 3 Furkan Gönüllüsü hakkında konuştu. Sarısaçlı Hocahanımın olaya dair yaptığı açıklamalar yaşananları sorgulattı.

Kayıp iş adamının eşi Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım'dan net açıklama! "Emniyet bu masum insanlara işkence ile uğraşacağına eşimi bulsun"
14 Eyl 2021 06:46:05

Edinilen bilgilere göre iş adamı Koray Sarısaçlı’dan yaklaşık 5 gündür haber alınamıyor. Eşi Rumeysa Sarısaçlı’nın söz konusu durumu Adana Emniyetine bildirmesinin ardından olay sebebiyle iş adamının ve eşinin yakın çevresinden  3 Furkan Gönüllüsü gözaltına alındı.  Aile dostu olan Furkan Gönüllülerinin olayla suçlanacağı herhangi bir delil gösterilmezken, Gönüllülerin ağır işkencelere maruz bırakılması yaşananlar üzerindeki şaibeyi artırdı. 

3 Furkan Gönüllüsünün gözaltı süreci devam ederken kayıp iş adamı hakkında Adana Emniyeti yakınlarına herhangi bir bilgilendirmede bulunmadı. 

Olayın iç yüzünün daha iyi anlaşılması için kayıp iş adamının eşi Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım Furkan Haber’e açıklamada bulundu.

Sarısaçlı Hocahanımın açıklaması şu şekilde:

Eşim bir süredir ciddi mali sıkıntılar yaşıyordu
"Eşim Koray Sarısaçlı bir süredir ciddi mali sıkıntılar yaşıyordu ve bir bunalım halindeydi. İş ödemeleri ve vergi borçlarında zorlanıyor ve hatta kimi zaman “Başımı alıp gidesim geliyor” diyordu. Bu nedenle kendisinin mi çekip gittiği yoksa bir kaçırılmanın mı söz konusu olduğu bilinmezken bir anda bu 3 kişi gözaltına alınıp ağır işkencelere tutuldu. 

Bu insanlar, bunu yapacak insanlar değil
Biz gözaltına alınan kişileri ailecek tanıyor ve görüşüyoruz. Hatta Yusuf kardeş için eşim, daha bir hafta önce bana “Yusuf gibi birisi yok. Ahlakı çok iyi.” Dedi. Bu insanların aralarında bir husumet yokken eşimi kaçırması mümkün değil. Neden bu insanlar yakalanıyor ve işkence yöntemleri ile bu suçu üstlenmeye zorlanıyor? Ben buna anlam veremiyorum. 

En yakın arkadaşlarımıza bu iftiralar atılarak ne yapılmaya çalışıyor?
Bugün öğrendiğime göre polis ekipleri iki aile dostumuzun daha evine gitmiş. Ne yapılmaya çalışılıyor, ben anlam veremiyorum. Bir meseleden yola çıkarak, geçmişte olduğu gibi, Furkan Gönüllüleri töhmet altında mı bırakılmaya çalışılıyor? Bir suç mu isnat edilmeye çalışılıyor?

Bu hareket asla insan kaçırma/alıkoymada bulunmamıştır
Ben yıllardır Furkan Hareketinin içindeyim. Bu hareket asla böyle bir fiilde bulunmamıştır. Bu hareketi ve içindeki insanları yıllardır tanıyoruz. Bu hareket islamı anlatan bir harekettir. İllegal yollara hiçbir zaman girmemiş bir harekettir. Ben açıkçası bu yaşananları bu harekete zarar verme girişimi olarak görüyorum. 

Bu kardeşlerimizin ismini bizim verdiğimiz iddia ediliyor
Bir durum daha var ki benim bu düşüncelerimi kuvvetlendiriyor. Gözaltındaki Furkan Gönüllüsü kardeşlerimizin adını bizim yani ailesinin verdiği söyleniyor. Bunlar açıkçası ben de şu fikri oluşturuyor, birileri bu durumu cemaatin üzerine yıkmaya çalışıyor. Çünkü biz ailesi olarak bu isimleri vermedik.  Aslında bu, bizim dışımızda birileri tarafından cemaate mal edilmeye çalışılan bir iş gibi geliyor bana. 

Biz Emniyete isim vermediğimiz halde isim verilmiş gibi bu kişiler gözaltına alındı
Ben eşimden haber alamadığımda doğrudan Emniyete giderek durumu bildirdim ve eğer eşimin başına bir şey geldi ise buna sebep olan kişilerden şikayetçi olacağımı söyledim. Ancak herhangi bir isim vermedim.  Fakat sanki isimler verilmiş gibi birileri gözaltına alındı. Bu insanları 4 gündür Emniyette tutuyorlar. İki gün de işkencede bulundular. Bu durum beni çok üzdü. 

Masum insanlara işkence yapmayı bırakıp eşimi bulsunlar 
Ben Emniyettten şunu istiyorum. Eşimi bu yollarla değil, ciddi yollarla arasınlar ve bulsunlar. Ne olduğu, ne yapıldığı konusunda hiçbir bilgi vermediler. Bu 5 gün bize ay gibi, yıl gibi uzadı. Ailecek perişan olduk. Lütfen işlerini adalete uygun ve ciddi bir şekilde yapsınlar. Masum insanlara bizler üzerinden iftira atmayı ve işkence yapmayı bırakıp eşimi bulsunlar."



0 Yorum

Yorum Yaz