114 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çalamayabilir

18 milyon öğrenci için 8 Şubat'ta ders zili çalacak ancak doğudaki 114 bin öğrencinin terör nedeniyle dersbaşı yapamama ihtimali var.

114 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çalamayabilir
04 Şub 2016 11:08:54

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ‘İkinci dönem her yerde eğitime başlanacak' taahhüdü verse de doğudaki terör olayları günden güne tırmanıyor. Çatışma ortamının mağduru öğrenciler, okula başlayacakları günü bekliyor.

Cizreli lise öğrencisi Ahmet Hakverdi, okulun açılacağı günü sabırsızlıkla bekleyenlerden biri. Doktor olmak isteyen Hakverdi, eğitim hayatının aksamasından dolayı ideallerinden uzaklaşmaktan korkuyor. Öğretmenlerin bölgeyi terk etmesiyle iyice yalnız kaldıklarını söyleyen Hakverdi, “Aralık'a kadar parça parça okula gidebiliyorduk, artık evlerimizden de çıkamıyoruz. Okullar açılacak ama nasıl gideceğiz? Öğretmenlerimizin gelip gelmeyeceği belli değil.şeklinde konuşuyor. Kendisi ve arkadaşları adına bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

Güneydoğu'da çatışmaların şehir merkezlerine taşınması nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için 25 Aralık'tan itibaren telafi eğitimi başlamıştı. Sur, Dargeçit, Nusaybin, Cizre, İdil ve Silopi'deki öğrenciler Diyarbakır, Mardin ve Batman'da 10 günlük hızlandırılmış dersler aldılar. Terör sebebiyle eğitim hakkından mahrum kalan 114 bin öğrenciden sadece 3 bin 809'u telafi programına katıldı. Bu sayı yüzde 10 bile etmiyor.



0 Yorum

Yorum Yaz