176 Furkan Gönüllüsünün Davası Ertelendi!

Alparslan Hoca'nın tutukluluğu sürecinde "Özgürlük Yürüyüşü" gerçekleştiren ve basın açıklamasına katılan 176 Furkan Gönüllüsünün bugün görülen davası ertelendi.

176 Furkan Gönüllüsünün Davası Ertelendi!
28 Eyl 2021 15:10:23

Furkan Vakfı Gönüllüleri, bugün Adana 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesinde 11'nci duruşması görülen davada; "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yüşüyüşü düzenleme ve katılma" iddiasıyla hakim karşısına çıkarıldı. Vakfın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca'nın tutuklu bulunduğu süreçte gerçekleştirilen "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" ve ardından yapılan basın açıklaması sonrası 176 gönüllü hakkında soruşturma başlatılmıştı. Daha önce bilirkişiye gönderilen dosya, bilirkişinin ek süre talebinin ardından 23 Kasım'a ertelendi. Raporun sonuçlanması bekleniyor.

Mahkeme sonrası İnönü Parkı'nda biraraya gelen yüzlerce Furkan Gönüllüsü, yargının eliyle uygulanan baskıları kınayarak şu ifadeleri kullandı: 

''Yaptığımız yürüyüşler, basın açıklamaları ve çeşitli etkinlikler birtakım derin güçleri rahatsız etti. Bu nedenle hakkımızda 90’a yakın mahkeme açtılar. Açılan mahkemelerle başta Alparslan Kuytul Hocaefendi olmak üzere tüm Furkan Gönüllülerinin korkmasını, geri adım atmasını, susmasını beklediler ama yanıldılar. Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Gönüllüleri, daha gür bir sesle zalime zalim demeye, ne pahasına olursa olsun mazluma sahip çıkmaya, her platformda hakkı konuşmaya devam ettiler.

Furkan gönüllüleri olarak bir kez daha yinelemek isteriz ki, zulüm kime yapılırsa yapılsın, kimden gelirse gelsin, yapılan tüm haksızlık ve hukuksuzlukların karşısında, Hakkın ve haklının yanındayız. Umuyoruz ki ülkemizde tüm haksızlıklar ve zulümler son bulur, adil bir yargılamanın olduğu, hakkın üstün tutulduğu günlere kavuşulur.''



0 Yorum

Yorum Yaz