2008 Çocuk Mahkum

Türkiye’de cezaevlerinde yatan çocuk mahkum sayısı açıklandı. Çocukların işlediği suçların başında ise uyuşturucu geliyor.

2008 Çocuk Mahkum
27 Şub 2015 18:09:27

Çocukların en çok mala karşı suç işlediği belirtilirken, uyuşturucu ve cinsel istismar konusunda işlenen suçların yoğunluğu da dikkat çekildi. Bir neslin yozlaştırıldığı bu çocuklara bakıldığında İslami eğitim açlığı gözler önüne seriliveriyor. Çocukların cezaevlerinden çıktıktan sonra ıslah olmasını bırakın, Bu çocuklar çıktıklarında daha çok canavarlaşıyor.

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’deki cezaevlerinde 293’ü hükümlü, bin 715’i tutuklu 2 bin 8 çocuk bulunuyor. Çocukların 834’ünün mala karşı suç işlediğinin belirtildiği verilerde, uyuşturucu ve cinsel suçlar dikkat çekiyor. Cezaevindeki çocukların 392’sinin şahsa karşı suç, 294’ünün uyuşturucu suçu, 282’sinin cinsel suç, 123’ünün ise terör suçu işlediğine dikkat çekiliyor.

Çocukları suça iten nedenlerin başında eğitimsizlik vardır. Özellikle ailede alınan İslami bir eğitimin çocuğu ciddi oranda etkileyeceği açıktır. Çocukların toplumsallaşmaya ailede başladığı için, öncelikle ailede düzgün bir şekilde manevi eğitim almayan çocukların maalesef suça itildiğini vurgulamak gerekir. Kapitalizmin, kültürel yozlaşmanın, kültürel uyumsuzluk ve çarpık sistemin getirdiği sıkıntıların birçoğunun çocukların hayatını ciddi bir şekilde etkilediğini ve bunların çocukları suça ittiği tartışılamaz.  İslami eğitimi almış çocukların böyle bir tehlike ile karşılaşma oranı ise oldukça düşüktür.

Ve Ceza Evleri…

“Türkiye’deki cezaevlerinin durumu ortada. Ceza ve ıslah evleri hiç iç açıcı değil. Çocuk cezaevine giriyor, bir de içeride tecavüze maruz kalıyor. Cezaevleri kesinlikle çocuklar için uygun değil. Çünkü cezaevlerinde çocuklar bir daha gruplaşıyorlar. Eğer çocuk acemi bir hırsızsa büyüklerinden iyi bir eğitim alıyor ve çıkınca usta bir hırsız oluyor. Cezaevlerinde tam canavar yetiştiriyoruz. Çocuk orada defalarca tecavüze uğruyor. Bir insanın bilinçaltına kazınıyor. Suç işleyip oraya girmişse, orada tecavüze uğruyorsa bilinçaltı dediğimiz zihin her şeyi kazıyor, bu da ciddi sonuçlara neden oluyor. Çocuklarda depresyon, kaygı, insanlara güvensizlik ve benliğini yitirme gibi durumlar ortaya çıkıyor. Çocukların rehabilite edilmesi için hiçbir şey yapmıyoruz ve topluma canavar kazandırıyoruz. Bu gidiş Türkiye için hiç iyi değil. İleride bu çocuklar çıkacak ve suçu tekrarlayacak. Tedavileri mümkün olmayacak ve vahşileşecekler.”

 İSLAMİ EĞİTİM GEREKLİ

Sadece suça bulaştırılan çocuklara değil, mağdur edilen çocuk ve ailelerine de destek verilmesi gerekiyor. Özellikle İslami eğitimden yoksun olan bu çocukları İslam’ın aydınlığında aydınlatmalıyız.  

 



0 Yorum

Yorum Yaz