22 Ağustos Mahkemesinden Çıkan Haksız Karara Türkiye’nin Dört Bir Yanından Tepki

Çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye almasına rağmen 24 saat geçmeden siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hocanın 22 Ağustos’ta görülen mahkemede de tutukluğunun devamına karar verilmesine Türkiye’nin dört bir yanından tepki yağdı.

22 Ağustos Mahkemesinden Çıkan Haksız Karara Türkiye’nin Dört Bir Yanından Tepki
25 Ağu 2019 22:10:51

Alparslan Hocanın “Suç örgütü ve dolandırıcılık” iddialarıyla yargılandığı davanın 22 Ağustos’ta 3.duruşması görüldü.

Mahkeme 19 aydır devam eden haksız tutukluluğun devamına karar verdi.

Alparslan Hoca söz konusu davada çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye almasına rağmen 24 saat geçmeden siyaseten tekrar tutuklanmış ve dosyada herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen gerçekleşen diğer duruşmalarda da tutukluluğun devamına karar verilmişti.

22 Ağustos’taki duruşmadan da tutukluluğun devamına karar verilmesinin ardından bugün Türkiye’nin dört bir yanındaki Furkan Gönüllüleri bu haksız kararı protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gaziantep, Kocaeli, Adıyaman, Konya, Kadirli, Malatya, İstanbul, Mersin, Diyarbakır, İstanbul, Kırıkhan, Antakya, Kahramanmaraş, Elazığ ve Manisa şehirlerinde gerçekleştirilen basın açıklamasında Gönüllüler “22 Ağustos duruşmasında esaretin zincirleri çözülmedi. Hiçbir somut delil olmadığı halde, tüm iddialar çöktüğü halde sadece onu susturmak maksadıyla cezaevinde tutuklu bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hocanın siyaseten tutuklu olduğunu birçok defa dile getiren gönüllüler yaşanan sürecin sorumlularına seslenerek “Ey Alparslan Hocayı zindanda esir edenler! Aplarslan Kuytul Hocaefendi haksızlıklarınıza ve zulümlerinize karşı gelince dayanamayıp onu hapse attınız. Yaptığı hayırlı işleri görmediniz ve hizmetini kesmeye çalıştınız. Ama Allah azze ve celle size bu hizmeti bitirmeyi nasip etmeyecek.” dediler.

GAZİANTEP

Resim

Resim

Resim

İSTANBUL

Resim

Resim

MERSİN

Resim

Resim

MALATYA

Resim

KIRIKHAN

Resim

ANTAKYA

Resim

MANİSA

Resim



0 Yorum

Yorum Yaz