30 Bin Askerle Dev Taarruz

Irak güçleri baharda planlanan Musul’a yönelik harekât öncesinde devrik lider Saddam’ın memleketi olarak bilinen Tıkrit’i IŞİD’den geri almak için şu ana kadarki en büyük operasyonu başlattı.

30 Bin Askerle Dev Taarruz
03 Mar 2015 13:47:39

30 bin kişinin katıldığı saldırının koordinasyonuna İran Devrim Muhafızları’nın  birimi olan Kudüs Gücü’nün komutanı general Kasım Süleymani de yardım ediyor.

AFP, İran ve Irak medyasına dayandırdığı haberinde İran Devrim Muhafızları’nın elit birimi Kudüs Gücü’nün ünlü komutanı general Kasım Süleymani’nin de Selahaddin vilayetinde operasyonun koordinasyonuna yardım ettiğini bildirdi.

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nden (IŞİD) baharda geri almanın planlandığı bir ortamda Bağdat, örgütün elindeki Selahaddin vilayetinin başkenti Tıkrit’e dün şu ana kadar ülkedeki en büyük çaplı kara harekâtını başlattı. Irak Başbakanı Haydar el Ibadi önceki akşam televizyondan operasyonu duyurmuştu. Dün sabahın erken saatlerinde başlayan harekâta Irak ordusu, hükümet kontrolündeki Şii milislerin oluşturduğu Halk Topluluğu ile IŞİD karşıtı Sünni aşiretlerin yer aldığı 30 bin kişi katılıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz