4 Furkan Gönüllüsüne Ara Mahkemede 'Tutukluluklarına Devam' Kararı!

Tutuklu yargılanan 4 Furkan Gönüllüsünün dün görülen ara mahkemede tutukluluklarının devamına karar verildi.

4 Furkan Gönüllüsüne Ara Mahkemede 'Tutukluluklarına Devam' Kararı!
11 Ara 2021 14:07:35

9 Eylül'de gözaltına alınan Furkan Gönüllülerinin 10 Eylül'de görülen ara mahkemesinde tutukluluklarının devamına karar verildi.

8 Eylül'de kaçırıldığı iddia edilen Koray Sarısaçlı'yı alıkoyma suçlamasıyla yargılanan 4 Furkan Gönüllüsü, çıkarıldıkları ilk mahkemede serbest kalmış, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tekrardan tutuklanmıştı. 

Gönüllülerin avukatları tarafından yapılan açıklamalarda, dosyalarında herhangi bir suç unsurunun oluştuğuna dair delilin bulunmadığı belirtilmiş ve mahkemeye sunulan videonun delil olmayacağı bilirkişi raporu ile tescillenmişti. Yanı sıra adli tıp raporlarının sahte olduğu, tutuklulardan Erdal Ergül'ün aracında bulunan kan örneğinin büyük bir kumpas planlanıyla sürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Furkan Vakfı resmi hesabından yapılan açıklamada;

"#AdanaEmniyeti'nin Furkan Gönüllülerine suçu yıkmak için ürettiği deliller bir bir ellerinde patlamasına rağmen bugün görülen ara mahkemede tutukluluk zulmüne devam kararı verildi!

Zulmün devam ettirilmesi gösteriyor ki suçu kardeşlerimizin üzerine yıkamasalar da talimatla tutukluğu devam ettirerek Furkan Hareketini halkın nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışmak ve lekelemektir.

Bizler Furkan Gönüllüleri olarak Furkan Hareketine kurulan bu kumpasta kardeşlerimize yapılan #ZulümBiteneKadar mücadelemize devam edeceğiz!" ifadeleri yer aldı.



0 Yorum

Yorum Yaz