5. Gününde Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin avukatından açıklama

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin avukatı gözaltı sürecinin 5. gününde Hocaefendi ile görüşmeye girmeden önce kamuoyunu birkaç noktada bilgilendirdi.

5. Gününde Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin avukatından açıklama
03 Şub 2018 22:45:09

Avukatın açıklamaları şu şekilde:

Biraz sonra Alparslan Kuytul Hocaefendi ile görüşmeye gireceğim. Görüşmeye girmeden önce birkaç konuda kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Medyada paylaşılan birtakım haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğumuz doğdu. Haberlere göre şu an Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında iki farklı davanın açıldığını görüyoruz.

Birincisi; Cumhurbaşkanına hakaret davası

İkicisi; Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik davası

Bu iki dava da yaklaşık 18 ay önce yapılan bir konuşmadan kırpılan birtakım ifadelerin kamuoyunda oluşan rahatsızlıktan dolayı açıldığını görüyoruz. Bu iki konuşmanın soruşturma süreci yaklaşık 15 aydır devam ediyor. Biz soruşturma sürecini yakından takip ediyorduk. Kamuoyunun da takdir edeceği gibi bir ifadenin hakaret olup olmadığını tespit etmek kısa bir sürede belirlenecek bir şeydir. Bu sürecin bu kadar uzatılması 15 aylık bir süreye yayılması ve şu anda yaşadığımız olayların üzerine getirilmesi gerçekten manidardır. Bu konuda halkımızı bilgilendirmek istedik.

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin ailesi, akrabaları, talebeleri binlerce sevenlerinin meraklı bekleyişi devam ediyor. Bu süreçte eşi Semra Kuytul Hocahanım ve diğer yakınlarının Hocaefendi’yi biran olsun yalnız bırakmadıkları görülüyor.

Gözaltına alınan, kanunsuz hiçbir şey yapmamış bu 23 kişi ile ilgili, aile akraba ve arkadaşlarının en büyük temennisi en kısa sürede serbest bırakılmaları.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz