ABD Başkan Adayının Cami Düşmanlığı

ABD 2016 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adayı Trump'ın, bir soru üzerine ülkedeki bazı camileri kapatabileceğini ifade etmesi Müslüman toplumda tepkiyle karşılandı.

ABD Başkan Adayının Cami Düşmanlığı
22 Eki 2015 09:26:39

ABD'de 2016 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışı lider olarak devam ettiren iş adamı Donald Trump, ABD'deki bazı camileri kapatabileceğini söyledi. 

Fox Business Network'e (FBN) konuşan Trump'ın camilere yönelik ifadesine Müslüman toplumu anında tepki gösterdi. 

Kampanyasını açıklarken yaptığı ilk mitinginde ABD'deki Meksikalıları ve göçmenlere yönelik nefret ifadeleri kullanarak sınıra duvar öreceğini bildiren Turmp'ın, en son açıklamasının hedefinde Müslüman toplumu yer aldı.

Trump, Jim Varney'un sunduğu programa telefonla bağlanarak yine tartışmalı ifadelerde bulundu.

Fox'un sunucusu Varney, programında Trump'a, İngiltere'nin savaşmak için IŞİD'e katılanların pasaportlarını iptal edeceğine ve buna ek olarak da bazı camileri kapatacağına ilişkin tasarısını gündeme getirip, Başkan olması durumunda buna benzer bir yol takip edip etmeyeceğini sordu.

Trump, soruya verdiği cevapta, "Bunu yapardım. Kesinlikle. Bunun çok iyi olduğuna inanıyorum. Orada bir sürü teklifin olduğunu biliyorum" ifadesini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz