ABD’nin ‘Özgürleştirdiği’ Ülkeler, Rusya’dan Yardım İstiyor!

İtalyan İl Giornale gazetesi, ABD tarafından ‘özgürleştirilen ve demokratik hale getirilen’ Irak ve Afganistan’ın IŞİD’le mücadele etmek için Rusya’dan yardım istediğini yazdı.

ABD’nin ‘Özgürleştirdiği’ Ülkeler, Rusya’dan Yardım İstiyor!
10 Eki 2015 11:12:43

Gazetenin ‘Ortadoğu’da güç dengesi değişti’ başlığıyla yayınladığı makalede, 2003 yılındaki Irak Savaşı’nın ardından ABD’nin himayesine giren Bağdat yönetiminin şimdi ise kendisini ‘kurtaran’ Washington’a sırt çevirip yüzünü Moskova’ya döndüğü belirtildi. Gazete, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e düzenlediği hava saldırılarının etkisiz kalması nedeniyle böyle bir sonucun ortaya çıktığını vurguladı. 

Aynı durumun Afganistan örneğinde de tekrarlandığına dikkat çeken İl Giornale, kısa süre önce Moskova’ya giden Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı General Raşid Dostum’un Rusya’dan ‘terörle mücadele’ konusunda yardım istediğini hatırlattı.

Haberde, Rusya’nın diğer ülkelere ancak resmi talep gelmesi durumunda terörle mücadele amacıyla (!) askeri yardım sağladığının altı çizildi.

Rusya, Şam'dan gelen yardım talebi üzerine 30 Eylül'de Suriye’de IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine karşı önleyici hava operasyonları başlattı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bağdat hükümetinden talep gelmesi halinde Irak’a da IŞİD’e karşı aynı desteği sağlamayı değerlendirebileceklerini açıkladı. Irak ise şu ana kadar Rusya’ya resmi olarak yardım talebi iletmedi.

ABD'nin sözde özgürlük getirdiği ülkeler Rusya'dan yardım isteyecek hale geldiler. Rusya ABD'den daha iyidir gibi düşünenler şu ayetleri ve hadisleri unutmaktadırlar:

“Onlar size fenalık etmekten aslâ geri kalmazlar, size sıkıntı verecek şeyleri isteyip dururlar.” (Ali İmran, 118. Ayet)

“Kafirler birbirlerinin dostlarıdırlar.” (Enfal Suresi, 73. Ayet)

“Birbirine düşman olan her güruh, karşılarındaki düşman İslâm olduğunda ittifak etmekten imtina etmezler.” (Hadis)



0 Yorum

Yorum Yaz