Adana'da Suriyeli Zannedilen Tesettürlü Genç Kıza Yumruklu Saldırı!

Adana Merkez'de Suriyeli zannedilen tesettürlü genç bir kız, kimliği tespit edilemeyen bir ırkçının yumruklu saldırısına maruz kaldı.

Adana'da Suriyeli Zannedilen Tesettürlü Genç Kıza Yumruklu Saldırı!
27 Eyl 2019 16:13:01

Uğradığı menfur saldırı sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan genç, "saldırıya Suriyeli olduğu gerekçesiyle" maruz kaldığını belirtti.

Adana'nın merkezi noktalarından birinde gerçekleşen saldırıda, gözüne sert bir darbe yiyen genç kız, bir süre yolun ortasında gözünü açamadığını ve çevresinden de destek göremediğini ifade etti.

Gündüz vakti, Suriyeli olduğu zannıyla, Türkiye vatandaşı bir genç kıza yumruk atan saldırganın ise olay yerinden hemen uzaklaştığı ve kimliğinin henüz tespit edilemediği belirtildi.

Büyük bir şok yaşayan genç kız, "ne hale geldi ümmetimiz, Suriyeli kardeşlerimize yapacağınız bu mudur?" cümlelerini sarf ederken, sosyal medyada yüzlerce hesap tarafından destek gördü. Geçmiş olsun temennilerinin yapıldığı sosyal medyada, ırkçı zihniyet ve menfur saldırı şiddetle kınandı.

Sosyal medya hesabından menfur saldırı hakkında paylaşımlarda bulunan Semra Kuytul Hocahanım, geçmiş olsun dileklerini sunarak son zamanlarda Suriyelilere karşı takınılan tavırların doğal bir reaksiyon olmadığını ifade etti.

Furkan Nesli yazarlarından Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım ise kardeşliğin önemine değinerek "yaşasın kardeşlik, kahrolsun ırkçılık" ifadelerinde bulundu.


Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Suriyeli bir kişinin, çocuk tacizinde bulunduğu iddiasıyla Adana'nın bazı ilçelerinde halk sokağa dökülmüş ve "Suriyelilere ölüm, Suriyeli istemiyoruz" sloganları atmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz