AFAD: İzmir'de yaşanan depremde ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 4 kişi hayatını kaybetti. En az 152 kişinin yaralandığı duyuruldu.

AFAD: İzmir'de yaşanan depremde ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti
30 Eki 2020 17:00:09

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 152 kişinin yaralandığını açıkladı.

Depremde çok sayıda bina yıkıldı. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Depremde yaşanan gelişmeler dakika dakika şöyle:

- 17:21 Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Depremin ardından sosyal medyada İzmir halkına yönelik aşağılayıcı mesaj paylaşanlarla ilgili çalışma başlatıldı" dendi.

- 17:09 İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şu an için kan ihtiyacının bulunmadığını söyledi. Tüm binalara ulaştıklarını kaydeden Köşger, "Benim isteğim vatandaşlardan sakin olması ve trafiğe çıkmaması. Şu an trafiği açmaya çalışıyoruz. Herkes boş bir alanda beklesin. Bizim açıklamalarımızı takip etsinler. İşin ehli olmayanlar binaların üstüne çıkmasın" çağrısında bulundu. 

Köşger, açıklamalarının devamında "İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var""1'i boğularak 4 can kaybı var" bilgilerini verdi.

'30-40 km'lik fay hattı kırıldı'

- 17:04: Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener depreme ilişkin olarak açıklama yaptı. Depremin büyüklüğünü 6.9 olarak açıklayan Özener, 30-40 km'lik fay hattının kırıldığını söyledi. Özener, "21 artçı deprem meydana geldi, artçılar 15 gün sürebilir" dedi.

- 17:00: Ege Üniversitesi tarafından "Acil servisimizde, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere önlem amaçlı kan ihtiyacı bulunmaktadır" açıklaması yapıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz