AK Parti Birçok Milletvekilini Aday Göstermedi

AK Parti, 2015 genel seçimleri için aday listesini açıkladı. Parti mevcut vekillerinden 100'den fazlasını aday göstermedi.

AK Parti Birçok Milletvekilini Aday Göstermedi
08 Nis 2015 08:56:17

AK Parti milletvekili aday listesini YSK'ya sundu. Listede dikkat çeken en önemli detaylardan biri mevcut 100'den fazla milletvekilinin listede yer almaması oldı.

"242 KİŞİDEN 105'İ DEĞERLENDİRİLEMEDİ"

Listeler teslim edildikten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop yaptığı açıklamada, 4. dönemdeki 312 milletvekilinden 3 dönem kuralına takılan 70 kişinin başvuru yapmadığını söyledi. Şentop, "Geri kalan 242 kişiden 105'i değerlendirilemedi. Bunlardan 10 tanesi başvuru yapmamış arkadaşımızdı." ifadelerini kullanmıştı.

TANINAN BİRÇOK İSİM LİSTE DIŞI KALDI

Aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı Ahmet Kutalmış Türkeş, Tülay Babuşçu, Galip Ensarioğlu, Mehmet Emin Dindar ve İbrahim Korkmaz gibi isimler listeye giremedi.

ADAYLIK BAŞVURUSUNDA BULUNMAYAN İSİMLER

Nursuna Memecan (Sivas), Gürsoy Erol (İstanbul), Ömer Dinçer (İstanbul), Mehmet Kerim Yıldız(Ağrı), Azize Sibel Gönül (Kocaeli) ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu (Kahramanmaraş) gibi isimler adaylık başvurusunda bulunmadı.
Öte yandan Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar da adaylık başvurusu yapmayan isimlerdi.



0 Yorum

Yorum Yaz