Almanya'da İslam düşmanı gösteriye büyük katılım

Almanya'nın Saksonya Eyaletinin başkenti Dresden'de dün yapılan İslam düşmanı Pegida gösterisine 9 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Almanya'da İslam düşmanı gösteriye büyük katılım
07 Eki 2015 11:48:41

Almanya’nın Saksonya Eyaleti başkenti Dresden’de dün yine İslam düşmanı Pegida tarafından bir gösteri düzenlendi. Bir hafta önce yapılan gösteriye 7 bin 500 kişi katılırken, dün yapılan gösteriye 9 binden fazla kişinin katıldığı bildirildi.

Kendilerini ‘Batının İslamlaşmasına karşı Avrupalı vatanseverler’ olarak adlandıran pegidacılar, Dresden sokaklarında akşam yürüyüşü yaparak, federal hükümetin mülteci politikasını eleştiren ve yabancı düşmanı sloganlar attılar.

Bir polis sözcüsü, gösteri sırasında herhangi bir olay yaşanmadığını, yalnızca pegidacılara karşı gösteri yapanlarla aralarında sözlü atışmalar görüldüğünü söyledi. Polis tarafından gösterilere katılanların sayısı hakkında yine bir açıklama yapılmadı.

Pegida kurucusu Lutz Bachmann hakkında halkı kışkırtmaktan dolayı bir dava açılmıştı. Bachmann, facebook’ta Ocak ayında yazdığı mesajında, yabancılara ‘davar sürüsü’, ‘serseriler’ ve ‘pislik’ler ifadeleriyle hakaret etti. Dresden Başsavcılığından yapılan açıklamada, Bachmann’ın bu ifadeleri kullanarak kamu huzurunu bozmak istediği bildirildi. Bachmann ise kendisini hiçbir şekilde susturamayacaklarını belirtti.



0 Yorum

Yorum Yaz