Almanya'nın doğusunda binlerce pegidacı gösteri yaptı

Almanya'nın Saksonya Eyaletinde haftasonu binlerce Pegidacı, mülteci karşıtı ve İslam düşmanı gösteri yaptı.

Almanya'nın doğusunda binlerce pegidacı gösteri yaptı
06 Eki 2015 09:12:07

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletinde haftasonu binlerce kişinin katıldığı, İslam düşmanı ve mülteci karşıtı gösteriler yapıldı. Almanya-Çek Cumhuriyeti sınırındaki Sebnitz şehrinde Pazar günü öğleden sonra yaklaşık 2 bin 500 kişinin toplandığı bir gösteri yapıldı.

Burada göstericiler sınır boyunca, mültecilerin girmesini önlemek için canlı bir duvar oluşturmak istediler. İslam düşmanı Pegida hareketi tarafından düzenlenen gösteriye katılanların sayısı hakkında polis tarafından bir açıklama yapılmadı.

Sebnitz Belediye Başkanı Mike Ruckh, gösteriyi eleştirerek insanların farklı düşünceleri olabileceğini, ancak zor sorulara cevap bulmanın basit olmadığını söyledi.

Saksonya Eyaletine bağlı Chemnitz şehrinin Einsiedel semtinde de Cumartesi akşamı yaklaşık bin kişinin toplandığı bir ırkçı gösteri yapıldı. Polisin bildirdiğine göre burada toplanan kişiler sessiz yürüyüş yaptılar. Göstericilerin burada yapılması planlanan bir mülteci yurduna karşı çıktıkları bildirildi.

Saksonya'nın doğusundaki Görlitz şehrinde Cumartesi günü yapılan yabancı düşmanı gösteriye de yaklaşık bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor. Bunları protesto eden karşıt gösteriye ise yaklaşık 500 kişinin katıldığı belirtildi.

Görlitz'de polisin bildirdiğine göre havai fişek atıldığından dolayı 2 polis yaralandı. Bu nedenle 21 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.



0 Yorum

Yorum Yaz