Alparslan Hoca'dan Beraat Kararı Sonrası Basın Açıklaması

Alparslan Kuytul Hoca bugün, Adana Bölge Adliyesi 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Terör propagandası yapmak" iddiasından yargılandığı mahkemenin 9'uncu duruşmasından beraat etti. Beraat kararının ardından Atatürk Parkı'nda yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında halka hitap eden Alparslan Hoca, çarpıcı başlıklara değindi.

Alparslan Hoca'dan Beraat Kararı Sonrası Basın Açıklaması
03 Kas 2020 20:53:45

'2 Metre Mesafeden Bana Silah Doğrulttular!'

"30 Ocak 2018 tarihinde Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na ve şahsi evine yapılan operasyon sürecini anlatan Alparslan Hoca, şafak operasyonuyla evime girip 2 metreden bana silah doğrulttular, çağırdınız da gelmedim mi?

10 gün karakolda hiçbir şey söylemeden beklettiler, 10 günün sonunda 900 sayfa ifade aldılar, ertesi gün saat 14.00'te hakim karşısına çıkardılar. Hakim o kadar ifadeye hangi arada çalışacak?

Hakime '4 örgüt' demişler, konuyu bilmiyor, Allah şahit, önce kağıda baktı sonra yüzüme baktı; 'Bir terör örgütüne 4 defa üye olmuşsun' diyor. Böyle saçmalık olur mu, insan bir örgüte kaç kere üye olabilir? Apaçık meseleyi bilmiyor dahi...

Daha sonra 4 örgütü 2'ye düşürüp 'FETÖ'ye yardım ve FETÖ propagandası yapmak' suçundan tutuklu yargılandım. Darbeden dolayı tutuklanıp yalnız kalması gereken kişiler bile 3 kişi kalıyorken beni tek başıma bir odaya hapsettiler, itiraz ettim, cezaevine böyle talimat verildiğini söylediler! Kim veriyor bu talimatı? Devlet içine sızmış karanlık adamlar veriyor!

'Talimatla Çalışanların Hepsi Hapse Girecek!'

Usulsüz talimatlarla bana yapmadıkları haksızlık kalmadı! Bugün emir kulu olanlar, bir türlü Allah'ın kulu olamayanlar, karanlık adamlardan talimatlar alanlar, bu devran değiştiğinde mahkemelerde hesap vereceksiniz! 'Bize talimat böyle geldi' diyorlar, sen de, sana o talimatı verenler de hesap verecek! Darbeciler, 'Emri komutandan aldık' deyince kurtulabilmişler miydi? Siz de kurtulamayacaksınız!

'Beni Tutuklayan Niçin Tutukladığını Bilmiyor!'

Bana toplamda 20 konuşmadan soruşturma açıldı, Sulh Ceza Mahkemesi'nde bu konuşmalardan hiçbiri bana sorulmadı, hangi konuşmam 'FETÖ'ye yardım' kapsamına giriyormuş? 6 ay sonra iddianamemi hazırladılar, bu arada 6 ay yattım, birine 3 ay, diğerine 6 ay sonraya tarih verdiler. İlkinden ilk celsede tahliye aldım, diğeri 1 yıl sonra gerçekleşti, ondan da ilk duruşmada tahliye aldım. Çünkü dosya boş!

Ben çıkınca çıldırdılar, sonra birilerinden talimat geldi yine tutuklattılar! Böyle bir ülkede 'Adalet var' denir mi? Adaletin olduğu ülkelerde savcılar suçu ispat eder, adaletin olmadığı ülkelerde ise masumlar suçsuzluğunu ispat eder, biz böyle bir ülkede beraat aldık. Önce suç uyduruyorlar tutukluyorlar, sonra kendini savunabilirsen 'Pardon' diyorlar serbest bırakıyorlar. Bu arada siz 1 yıl yatmış oluyorsunuz.

'Devlet İçinde Bir Çete Bizimle Uğraşıyor!'

Geç gelen adalet zulümdür! Biz beraat aldık ama 2 yıldır üzerimizde baskı var! Bana önce 6 konuşmadan mahkeme açtılar sonra ona 13 tane daha eklediler. Baktılar olmuyor, mahkemedeki hakim dedi ki; 'Dün 5'e 7 kala, yani mesai saatine 5 dakika kala iki dosya geldi, onları inceleyemedim' böyle böyle bizi mahkemelerle uğraştırıyorlar.

Şimdi burada ilk defa açıklıyorum; istihbaratta çalıştığına yüzde 90 emin olduğum biri, ben hapisteyken yanıma geldi ve benim bu dosyadan tahliye alacağımı söyledi, 2 yıl evvelden belliydi yani benim bu dosyadan tahliye olacağım.

Devlet içinde bir çete sürekli bizimle uğraşıyor! Siyah gözlüğü takıp istediği yere talimat veriyorlar! Amaçaları sadece beraat vermemek değil, bu iki yıl boyunca bizi sevenleri de bizden uzaklaştırmaya çalıştılar! Arkadaşlarımızı tehdit ettiler! Etrafımızda bir tane sevenimiz kalsın istemediler! Biz bu 2-3 yılda her gün konferans versek bu kadar insana sesimizi duyuramazdık! Onlar tuzak hazırladı, Allah da hazırladı, Allah tuzak hazırlayanların en hayırlısıdır!

Arkasında Allah olanların karşısında kimin olduğunun bir önemi yoktur! Furkan Gönüllüleri tertemizdir, lekelemek istediler, lekeleyemediler! Dünya alem bizi tanımış oldu.

'Ben Sizin Gibi Milyon Tanesine Ders Verdim!'

Adana TEM-KOM, Adana Emniyeti, MİT gibi 7 tane kurumun bizimle ilgili raporu var, 20 bin sayfalık raporun içinde unutmuşlar. 'Furkan Vakfı'nın ve Alparslan Kuytul'un hiçbir terör örgütüylr alakası yoktur.' 7 raporla Allah bizi temize çıkardı. Tüm bu raporları Adana Emniyeti kendisi vermesine rağmen bize şafak operasyonu düzenlediler. Evimin içine kadar girip bana silah doğrulttu, 'yat' dedi yatmadım, 'yat' dedi yatmadım, 'yat' dedi yatmadım! Sizin kurşunlarınızdan korkan şerefsizdir!

Çağırsan zaten ayağına gelirdim! Ben sizin gibi milyon tanesine ders verdim! Bir hocaya bu yapılır mı! Önce yapacaklarını yapıyorlar, sonra sizin hakkınızda rapor istiyorlar, neden bana bunları yapmadan bir ay evvel, bir hafta evvel istemiyorsun da, yaptıktan sonra istiyorsun? Gelen rapor da diğerinden farksız! 'Terörle alakası yoktur!'

'Darbenin Derin Ayağı Var!'

Biz asla darbeyi savunmadık, darbeler meşru hakların gaspıdır. Biz yalnızca mazlumu savundık, titiz iş yapsınlar istedik, kurunun yanında yaş da yanmasın istedik, bugüne kadar haksızlık karşısında dik durduk, durmaya da devam edeceğiz. Birçok kişiyi susturdular, bizi susturamayacaklar!

'FETÖ' bahanesiyle insanları İslam'dan uzaklaştırmaya çalışıyorlar, memleket üzerinse kormu imparatorluğu kurmaya çalışıyorlar, diktatörlüğe doğru götürülüyoruz, 'tarikatkerin kökünü kazıyacağız!' diyenler, siz hiçbir zaman İslam'a zarar veremediniz, veremeyeceksiniz! Hiçbir zaman Müslümanları lekeleyemediniz, lekeleyemeyeceksiniz! Sizden evvel çok İslam düşmanı gelip geçti hepsinin hevesi kursağında kaldı, sizin de kursağınızda kalacak!

Her zaman darbenin siyasi ayağını arıyorlar, bir de darbenin derin ayağı var. O da ortaya çıksın! Derin ayak ortaya çıkmadan bu darbe girişimi aydınlanmış olmaz!

"Yılmadık, Teslim Olmadık..."

Benim hakkımı savunmak için yaklaşık 3 yıldır mücadele veren, atkılar takarak yürüyen, mahkemeleri göze alan, beni yalnız bırakmayan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bugünkü beraat kararıyla 'Suç ve suçluyu övme' iddiasıyla açılan tüm mahkemeler düşmek zorundadır. Bizler yılmadık, teslim olmadık, böyle de devam edeceğiz."




0 Yorum

Yorum Yaz