Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin avukatından beklenen açıklama geldi

Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin avukatıyla görüşmelerinin ardından avukatı son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin avukatından beklenen açıklama geldi
31 Oca 2018 17:38:02

30 Ocak Salı günü Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının Genel Merkezi ve yöneticilerinin evlerine şafak vakti operasyon yapıldı. Aralarında Alparslan Kuytul Hocaefendinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

İlk 24 saati aşan gözaltı süreci devam ediyor. Gözaltında bulunan 23 kişi avukatları ile görüştürüldü.

Avukatların verdiği bilgiye göre Alparslan Kuytul Hocaefendinin ve diğer kişilerin sağlık durumlarının ve morallerinin iyi olduğu belirtildi.

Avukatın açıklamaları şu şekilde:

Alparslan Kuytul Hoca ile görüştük. Kendisinin sizlere selamı var. Sevenlerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyor. Herhangi bir psikolojik, fiziksel bir sorunu yok. Emniyet mensuplarının kendilerine gayet saygılı davrandığını, bir baskı altında olmadığını söyledi. Alparslan KUYTUL Hocaefendi’nin sağlık durumu gayet yerinde, morali gayet yüksek. Selamları var sizlere. Şimdilik bir problem yok. Ve en yakın zamanda çıkmasını düşünüyoruz. Bu süreç böyle devam edecek ve bizler de üzerimize düşen göreveri yerine getireceğiz. Şimdilik bilmeniz gerekenler bunlardır.

Devam eden soruşturma ile ilgili ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

Hangi suçun isnat edildiği ise bilinmiyor.

Ailesi, akrabaları, talebeleri binlerce sevenlerinin meraklı bekleyişi devam ediyor. Biran olsun eşi Semra Kuytul Hocahanımın ve diğer yakınlarının bu süreçte Hocaefendi’yi yalnız bırakmadıkları görülüyor.

Gözaltına alınan, kanunsuz hiçbir şey yapmamış bu 23 kişi ile ilgili, aile akraba ve arkadaşlarının en büyük temennisi en kısa sürede serbest bırakılmaları.

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Volkan Akgül 01 Oca 1970 02:00:00

    Rica ederim gideceğimiz bir yer yok mu? Nerede Alpaslan hoca, birlik olalım gidelim oranın önünde bekleyelim gerekirse çıkana kadar... ? Ben İstanbul dayım. Burada mı Adana da mı?


Yorum Yaz