Alparslan Kuytul Hoca'ya hapis cezası

Furkan Gönüllülerinin İskenderun Mahkemesi hukukla değil, talimatla alınan kararla haksız sonuca bağlandı. 4 yıl önce gerçekleşen olay üzerine açılan davada Alparslan Kuytul Hoca'ya farklı suçlamalardan toplamda 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Alparslan Kuytul Hoca'ya hapis cezası
17 Eyl 2020 22:21:54

Furkan Gönüllülerine İskenderun Davasından Zulüm Gibi Karar!

Furkan Vakfı Gönüllülerine, Hatay İskenderun'da 2016 yılının Mayıs ayında polis tarafından uğradıkları haksız müdahale sonrası açılan ve peş peşe uygulanan hukuksuzluk zinciri ardından devam eden mahkemenin 9'uncu duruşmasından çıkan sonuçla bir kez daha yargı zulmüne uğradı.

"Polise görevini yaptırmamak" suçundan Alparslan Kuytul Hoca hariç tüm sanıklar beraat ederken Alparslan Hoca’ya 2 yıl 11 ay ceza verildi. “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri” dosyasından 17 kişiye HAGB verilirken 6 kişiye erteleme uygulandı. “Kamu malına zarar” dosyasından 24 kişinin tamamı beraat aldı.

Alparslan Hoca hakkında verilen hapis cezasına ilişkin gerekçeli karar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından avukatı bir üst mahkemeye itiraz dilekçesinde bulunacak. Yapılan itirazın ise önümüzdeki haftalarda sonuçlanması bekleniyor.

Yapılmak istenen yalnızca meşru çerçevede bir basın açıklaması iken Emniyet görevlilerinin anayasal hakkı engelleyerek Furkan Gönüllülerine hukuksuzca müdahaleleri ülkedeki adaletin geldiği noktayı gösterdi.

8'inci Duruşma Sonrası Polis Haksızca Müdahale Etmişti

Geçen hafta Erzin'de 8'incisi ertelenen mahkemenin ardından basın açıklaması yapmak isteyen Furkan Gönüllülerine önce müsade edilmiş ardından talimat geldiği bildirilerek haksızca müdahale edilmişti.

Anayasal hak olan basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen vatandaşlardan 9'u kadın 80 kişi gözaltına alınırken yakınlarını görmek için Erzin'e gelen yüzlerce Furkan Gönüllüsü, TOMA, biber gazı ve plastik mermi kullanılarak lince uğramıştı.

Yaşanan arbede sonrası olay yerine ulaşan Alparslan Hoca'nın, ifade işlemleri gerçekleşen arkadaşlarının serbest kalmasını istemesi üzerine, şiddetli müdahaleler gece yarısına kadar devam etmişti. Bir süre sonra 80 kişiden yalnızca 11'inin ifadesi alınarak saatlerce sürdürülen bekletme sona erdirilmişti.

Emniyet mensuplarınca yapılan hukuksuz uygulamaların ardından yaralanan ve darp raporu aldığını belirten gönüllüler, olayı yargıya intikal ettireceğini paylaşmıştı.

Furkan Gönüllüleri 4 yıl Önce İskenderun'da Ne Yaşadı?

Hatay İskenderun'da düzenlenen İslami konferansın son dakika kararıyla iptal edilmesi üzerine basın açıklaması gerçekleştirmek isteyen Furkan Gönüllüleri, Erzin'de polisin haksız müdahalesine maruz kalmıştı.

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu binden fazla vatandaşın şehre alınmayarak ağır şekilde darp edilmesinin ardından valilikten çıkan karar sonucu açıklama yapmalarına müsaade edilmişti.

Mahkeme, Alparslan Hoca'nın yaptığı basın açıklaması ardından "Polise görevini yaptırmama ve kamu malına zarar verme" üzerine açılan davada art arda yaşanan yargı zulümlerine bir yenisini daha ekledi.



0 Yorum

Yorum Yaz