• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hoca Terör İftirasından Beraat Etti! Furkan Gönüllüleri Hazırladıkları Broşürle Duyurdu!

Alparslan Kuytul Hoca Terör İftirasından Beraat Etti! Furkan Gönüllüleri Hazırladıkları Broşürle Duyurdu!

Alparslan Kuytul terör suçlaması davasının 9’uncu duruşmasından beraat aldı. Alparslan Hoca’nın ‘Terör propagandası yapmak ve örgüt kurmak’ suçlamasıyla yargılandığı dosyada 3 yıl sonra karar çıktı. Tüm suçlamalardan aklanan Alparslan Hoca beraat etti. Furkan Gönüllüleri durumu hazırladıkları broşür ile duyurdu.

Alparslan Kuytul Hoca Terör İftirasından Beraat Etti! Furkan Gönüllüleri Hazırladıkları Broşürle Duyurdu!
16 Eki 2020 13:16:58

Alparslan Kuytul Terör İftirasından Beraat Etti! Furkan Gönüllüleri Hazırladıkları Broşürle Duyurdu!

Alparslan Kuytul terör suçlaması davasının 9’uncu duruşmasından beraat aldı. Alparslan Hoca’nın ‘Terör propagandası yapmak ve örgüt kurmak’ suçlamasıyla yargılandığı dosyada 3 yıl sonra karar çıktı. Tüm suçlamalardan aklanan Alparslan Hoca beraat etti. Furkan Gönüllüleri durumu hazırladıkları broşür ile duyurdu.

Alparslan Hoca 'terör örgütü propagandası yapma' suçunu işledikleri ileri sürülen 2 vakıf yöneticisi ile birlikte yargılandığı davadan beraat aldı.

Adana 11'inciAğır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Alparslan Kuytul Hoca, Gökhan Y. ile Mahfuz Ç. ve avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, yüklenen suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatlerine karar verilmesi yönünde görüş sundu.

Alparslan Kuytul Hoca savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Beraatine karar verilmesini talep ederim" dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Alparslan Hoca’nın "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan "terör örgütünün cebir şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde olmaması gözetilerek" beraatine karar verdi. Sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasından ise atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraati kararlaştırıldı.

Heyet, diğer sanıklar Mahfuz Ç. ve Gökhan Y'nin de haklarındaki suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

Alparslan Hoca’ya Terör Mahkemesinden Beraat! Alparslan Hoca’ya Terör Mahkemesinden Beraat!

Furkan Vakfı Gönüllüleri Alparslan Hoca’nın Beraatini Hazırladıkları Broşür İle Duyurdu!

Furkan Vakfı Gönüllüleri, Alparslan Hoca’nın terör iftirasıyla yargılandığı davadan aldığı beraati yayınladıkları broşür ile kamuoyuna duyurdu. Furkan Vakfı resmi sitesinde yayınlanan broşür içeriği şu şekilde;

"Alparslan Hoca’yı susturmak isteyen siyasi ve derin güçler, iyi niyetle yapılmış ve hakaret içermeyen konuşmalarını kırparak ve manasını bozarak “Cumhurbaşkanına Hakaret”, “Başbakana Hakaret”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ve “Polise Mukavemet” iddialarıyla 4 dava açtılar. Açılan 4 mahkemeden de ilk duruşmalarda beraat etti. 

30 Ocak 2018’de bir hücre evine yapılır gibi yapılan şafak baskınıyla gözaltına alınan Alparslan Kuytul Hoca, 8 Şubat 2018’de “Terör örgütü propagandası yapmak ve suç örgütü kurmak” iddiasıyla tutuklandı. Hâlbuki operasyondan önce Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana İl Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Adana İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM), Antalya İl Emniyeti TEM ve KOM Şube Müdürlükleri, Sakarya İl Emniyeti ve  Mersin İl Emniyeti Müdürlüğünün verdiği raporlarda “Alparslan Kuytul’un ve Furkan Vakfının herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı tespit edilmemiştir” ibaresi yer alıyordu.

Antalya İl Emniyeti Terör ile Mücadele (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçları (KOM) Şube Müdürlükleride Adana KOM’un verdiği raporun aynısı vermişlerdir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü raporunda ise “Vakfın yöneticilerinin, FETÖ/PDY yapılanmasına dahil veya destek olduklarına dair iddiaların araştırılmasına ilişkin olarak Adana Valiliği OHAL Bürosundan yapılan yönetici isimlerinin sorgulamasında ciddi bir bulguya rastlanmadığı ve vakıf kurucularından Alparslan Kuytul’un konuşma ve eylemlerinin, Vakıflar mevzuatı açısından suç teşkil eden bir konumda bulunmadığı”  denmekteydi. Buna rağmen bu haksız operasyon ve tutuklama gerçekleştirildi.

Alparslan Hoca’nın 8 Kasım 2018’deki ilk duruşmada terör mahkemesinden tahliye kararı çıktı. Ancak bu sefer de suç örgütü kurmak iddiasıyla tutukluluğunu devam ettirildi. İçi boş olduğu için “Suç örgütü” iftirasıyla açılan mahkemeden de 24 Ocak 2019’da ilk duruşmada tahliye edildi. Ancak yukarıdan gelen talimatla, bir gece bile evinde kalmadan dosyayı hiç bilmeyen başka bir mahkeme tarafından 2 saat içinde tekrar tutuklandı. Bütün baskılara rağmen dosya tamamen boş olduğu için 5 Aralık 2019’daki duruşmada Alparslan Hoca tekrar tahliye edildi.

Alparslan Hoca bu durumu şöyle açıkladı: “Benim dosyam suç değil, sus dosyası açılan davalar hukukî değil, siyasidir.”

Alparslan Kuytul Hoca'nın terör mahkemesinden beraatini geciktirmek isteyen siyasiler ve derin güçler ek iddianameler hazırlayarak mahkemenin uzamasını sağladılar. Bütün bu kötü niyetli gayretlere rağmen Alparslan Kuytul Hocaefendi, Allah’ın izni ve yardımıyla 3 Kasım 2020 tarihinde yargılandığı “FETÖ’ye Yardım ve PKK Propagandası” iddiası ile açılan terör mahkemesinin 9. duruşmasında beraat etti.  Böylece 5. mahkemesi de beraat ile sonuçlandı."



0 Yorum

Yorum Yaz