Altın fiyatları güne rekorla başladı!

Altın fiyatları dün tarihi zirvesini yenilerken bugüne ise yeni bir rekorla başladı. 23 Temmuz 2020 gram altın ve çeyrek altın fiyatı ne kadar? İşte altın fiyatları...

Altın fiyatları güne rekorla başladı!
23 Tem 2020 08:44:00

Altın fiyatları dün tarihi zirvesini yenilemiş ve İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 407,60 lira olmuştu. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 2.706,00 liradan işlem görmüştü.


ALTIN REKOR KIRDI! İŞTE 23 TEMMUZ ALTIN FİYATLARI

Gram altın fiyatı 23 Temmuz sabahına yeni bir rekorla 411 lira seviyesine yükseldi. Çeyrek altında alış fiyatı 658,57 lira, satış fiyatı 675,02 lira seviyesinde olurken Cumhuriyet altın fiyatı ise 2.712,00 liradan satılarak işlem görüyor.


"ALTININ ÇIKIŞI TÜRKİYE İÇİN İYİDİR"

Habertürk'ün ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşe yazısında "Altının çıkışı Türkiye için iyidir" yorumunda bulundu.

Yıldırım yazısının ilgili kısmında şu ifadeleri kullandı:


"...Konjonktürün Türkiye’ye yansımasını pozitif görüyoruz. Çünkü halkın elinde önemli miktarda bir altın stoku var. Emeklilik fonlarında, yatırım fonlarında, altın mevduatında da artışlar söz konusu. İşte bu stok değerleniyor.
Türkiye’deki fiyatının üzerine bir de kur artışı binince gram altın 2020’de yüzde 40 yükseldi. Gram altın dün 410 lirayla rekor düzeyini gördü.
Halkımız altının ticaretini de iyi biliyor. Düşük fiyattan almasını, yükseldiğinde satmasını beceriyor. Son olarak bunu küresel kriz sonrasında ispatladı. Bu yılın ilk yarısında da altın alımları gayet hızlıydı. Altın ithalatının 9.5 milyar dolara yükselmesinin nedeni de buydu."




0 Yorum

Yorum Yaz