Azerbaycan'da Namaz Kılan Mahkuma Ağır Ceza

Azerbaycan İslam partisi'nin tutuklu başkanı, cezaevi battaniyesini yere serip namaz kıldığı için kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle şartları daha ağır bir cezaevine nakledildi

Azerbaycan'da Namaz Kılan Mahkuma Ağır Ceza
13 Eki 2015 20:46:51

Azerbaycan İslam Partisi’nin tutuklu bulunan Genel Başkanı Mevsim Samedov, namaz kıldığı gerekçesiyle "tehlikeli suçlular" koğuşuna alındı.

Hükümeti başörtüsü yasağından dolayı eleştirdiği için 2011 yılında 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Azerbaycan İslam Partisi Başkanı Mevsim Samedov, Karadağ Bölge Mahkemesi kararıyla iki yıl süre ile Gobustan hapishanesine nakledildi. Mahkemenin bu kararı, Samedov’un tutulduğu cezaevi yönetiminin şikayeti üzerine verdiği bildirildi.

Avukatı Anar Gasimli’nin ifadesine göre cezaevi yönetimi Samedov’un bir battaniyeyi yere sererek namaz kıldığı için devlet mülküne zarar verdiği iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Bunun üzerine Samedov, önce yedi gün boyunca hücreye alındı. Daha sonra ise iki yıllığına daha ağır şartlara sahip başka bir cezaevine nakil etme kararı alındı.

Avukat, kararı temyize götüreceklerini açıkladı. Temyiz süreci bitene kadar Samedov, Gobustan cezaevine transfer edilemeyecek.

Bakü’nün 70 kilometre dışında bulunan Gobustan cezaevi bir kapalı rejim hapishanesi. Bu cezaevi ağır suçlar işleyen ve müebbet cezaya çarptırılanların tutulduğu bir yer. Hapishanede 250’si müebbet olmak üzere 700 tutuklu bulunuyor.



0 Yorum

Yorum Yaz