Batı Dünyası Korkuyu, İslam Dünyası Ümidi Yaşıyor!

Bugün, İslam dünyasının her tarafında uyanış hareketleri var. Batı dünyasında ise insani değerler kaybolmuş, manevi değerlerin hiçbir kıymeti kalmamış ve İslam'ın yükselişini durdurmak için çareler aranmaya başlanmıştır. İşte Batı’nın İslam korkusu; 35 yıl İçinde Müslümanların İki katına çıkacak olması ve kendi batıl düzenlerinin yıkılacak olmasıymış!

Batı Dünyası Korkuyu, İslam Dünyası Ümidi Yaşıyor!
05 Nis 2015 12:15:42

Batı’yı İslam korkusu sardı. İslamafobi ile tek hak din İslam’ı ile korku ile bağdaştırmak isteyen Batı’nın korkusu belli oldu. ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı çalışmaya göre 2050 yılına gelindiğinde dünya üzerindeki Müslüman ve Hıristiyan nüfus eşitlenecek. 2070 yılında ise Müslümanlar dünyada en kalabalık nüfusa sahip olacak.
Batı’nın İslam korkusu meğer Müslümanların son 35 yıl içinde iki katına çıkacak olmaları. ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, Müslümanlar 30 yıl içinde Hıristiyan nüfusu yakalayıp geçecek.  İslam’ın en hızlı büyüyen din olduğunu ortaya koyan araştırma; bu yüzyılın ortalarına gelindiğinde Müslümanların sayısı 2.76 milyara ulaşarak, 2070 yılında ise Müslüman nüfus Hıristiyanları geçecek. Bu rakamlar dünya nüfusuna oranlandığında yüzde 31.4 seviyelerine ulaşıyor.

35 Yılda Müslümanlar İki Katına Çıkacak

2010 yılı itibariyle dünyada Hıristiyanların nüfusu 2,2 milyar, buna karşın Müslümanların ise 1,6 milyar nüfusa sahip olduğunu biliniyor. Fakat Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı araştırmada, İslam bu hızla devam ederse önümüzdeki 35 yıl içinde Müslümanlar iki katına çıkıp Hıristiyanları geçeği ifade ediliyor. Bu süre zarfında Hıristiyanların nüfusundaki artış ise çok az. 30 yıl sonra ise dünyadaki Müslüman nüfusla Hıristiyan nüfus eşit olacak.

İslam, Diğer Bütün Dinlerden Daha  Hızlı Genişliyor

Batı; sürekli İslam’ı terörle bağdaştırarak insanlığı, güzel dinimiz İslam’dan soğutmak istese de insanların fevç fevç İslam’la kavuşmasını engelleyemeyecek. Nitekim ABD merkezli kuruluş, İslam’ın diğer bütün dinlerden daha hızlı genişlediği ifade ediyor. İslam dünyasındaki gelişmeler de bunu onaylar nitelikte.

Önümüzdeki Yıllarda Avrupa’nın Yüzde 10’u Müslüman Olacak

Araştırma sonuçlarına göre, önümüzdeki 35 yıl içerisinde, Avrupa’da Müslümanlar  artış gösterecek. Müslümanlarda doğurganlık oranları ve genç nüfus artmaya devam ederse, Müslümanlar 2050 yılına kadar Avrupa’nın toplam nüfusunun yüzde 10’unu oluşturacak. ABD’de ise 2050’ye gelindiğinde Müslümanların sayısının Musevileri geçeceği öngörülüyor. Birleşik Krallık’ta ise Hıristiyan nüfusun üçte bir oranında azalması ve yüzde 45.4’e inmesi bekleniyor. Araştırma, Müslüman nüfusun iki katına çıkarak yüzde 11.3’e, yükselmesini bekliyor.

Peki sadece sayı yeterli midir?

Müslümanların sayısının artmasından bile korkan Batı dünyası, Müslümanların bilinçlenmesinden çok daha fazla korkmaktadır. Çünkü bilinçlenen, dünyada Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlardan haberdar olan, Batı'dan nefret edip İslam medeniyetine özlem duyan Müslümanlar Batı'nın kalbine çok daha fazla korku salmaktadır. Sadece sayı yeterli değildir. Sayısı artan Müslümanlar arasından bilinçlenen Müslümanların da oranının artması gerekmektedir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'de Furkan Nesli Dergisi'ndeki bir yazısında bu konuya temas etmişti.

-Şu bir gerçek ki batı medeniyeti son zamanlarını yaşıyor. Batı medeniyetinin insanlığa verebileceği hiçbir şey zaten yoktu ve olmadığını artık herkes anladı. Bugün insanlığa vaat ettikleri sadece demokrasidir ve demokrasi kendi memleketlerinde var olduğu halde hangi sorunu halletmiştir?

-Bugün bütün dünyanın artık bunu konuşması icap eder. Dünya’da artık sistemlerin sorgulanması gerekmektedir. Nasıl ki faşizm sorgulandı bittiyse, sosyalizm sorgulandı bittiyse aynı şekilde bugün yeryüzünde hâkim olan tüm sistemler sorgulanmalı. Bence olan olaylar bunlarla alakalı. Artık İslam dünyasına verecekleri hiçbir şey olmadığı ortaya çıkmıştır.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.



0 Yorum

Yorum Yaz