Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: ABD operasyonu desteklemeyecek

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin Suriye'nin Fırat'ın doğusuna yapmayı düşündüğü operasyona Amerika'nın dahil olmayacağını duyurdu.

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: ABD operasyonu desteklemeyecek
07 Eki 2019 09:40:27

Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin bir açıklama geldi.

Beyaz Saray, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD’nin desteklemeyeceğini ve bu ülkenin operasyonuna dahil olmayacağını açıkladı.

Operasyona dahil olmayacağı açıklaması yapan Beyaz Saray, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Ayrıca ABD tarafından yapılan söz konusu açıklamada, DEAŞ'ı yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulandı.

Açıklamaya dair dikkat çeken bir diğer husus ise "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak" şeklindeki ifadelerin kullanılması oldu.



0 Yorum

Yorum Yaz