Bu Kadar Sustu Sonunda 'Susun' Dedi

Başbakan Davutoğlu, Taraflara Seçim Öncesi Sessiz Olun Talimatı Verdi

Bu Kadar Sustu Sonunda 'Susun' Dedi
26 Mar 2015 11:51:30

İktidar partisinde fırtınaların koptuğu ilk 3 gün sessizliğe gömülen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, son iki gündür, “Susun” mesajları veriyor. Dün, Melih Gökçek ve Arınç ikilisine kılıçları toprağa gömün çağrısı yapan Davutoğlu’nun sözlerine Gökçek’ten olumlu cevap geldi. “Başkenti parsel parsel paralele sattı” sözlerinin muhatabı Gökçek, olayı “CHP”ye bağlayarak bizde fitne ve parti içi disiplinsizliğe yer yok diyerek sessizliğe gömüleceğini açıkladı.

Ahmet Davutoğlu, TÜRK-İŞ Konfederasyonu’nu ziyaret etti.  Başbakan Davutoğlu,  Başbakan Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında süren tartışmalar ile ilgili soruya “Gökçek’i konuta davet ettim. Kendisine de bu ilkeler etrafında gerekenleri söyledim.  Seçim sathı mahallinde ve sonrasında, hiçbir şekilde, partimizin yıpratılmasına izin verecek davranışlara müsamaha göstermeyiz” dedi.

“Tahammül edemeyiz”

Başbakan Davutoğlu,  “Herhangi bir arkadaşın herhangi bir eleştirisi, yeni bir düşüncesi ve yaklaşımı varsa ifade edilecek bütün zeminler mevcuttur. Burada yapılması gereken en son şey delillendirilmemiş bir tarzda... iki açıklamayı da kastederek söylüyorum bu konuların bizim de irademiz dışında kamuoyu ile paylaşılmasıdır. Çok sağlam bir siyasi geleneğe ve çok siyasi bir siyasi kültüre ve içeride de son derece demokratik, çağdaş anlamda her türlü eleştiriye açık bir parti yapısına sahip olmamız dolayısıyla bütün bu konuların öncelikle parti zemininde getirilmesi lazım. Herkes benim bu tür konulardaki yönetim biçimimi biliyor, gerekirse saatlerce dinlerim. Her türlü görüşü alırım.  Ama bir konuda tahammül edemeyiz, o da böyle bir zeminde tartışılmamış bir konunun  kamuoyu nezdinde spekülatif şekilde paylaşılmasıdır” diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz