• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Bu Zulümler Öncü Neslin Yeni Bir Döneme Geçtiğinin Habercisidir! Öncü Nesil Bugün Rüşdünü İspat Ediyor

Bu Zulümler Öncü Neslin Yeni Bir Döneme Geçtiğinin Habercisidir! Öncü Nesil Bugün Rüşdünü İspat Ediyor

Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım katıldığı söyleşide Öncü Neslin özelliklerini anlattı.

Bu Zulümler Öncü Neslin Yeni Bir Döneme Geçtiğinin Habercisidir! Öncü Nesil Bugün Rüşdünü İspat Ediyor
07 Şub 2018 02:09:46

Semra Kuytul ve Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım 5 Şubat Pazartesi günü bir söyleşi gerçekleştirdiler. Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım söyleşide, Öncü Neslin özellikleriyle birlikte ilk tohumların atıldığı o döneme değindi. Ayrıca, Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin gözaltında olduğu şu süreçte, Öncü Neslin bugünlere gelmesinde Allah’ın büyük yardımını gördüğünü söyleyip Furkan Hareketinin hızla büyüdüğüne dikkat çekti.

Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım şu noktalara değindi;

Çok şükür ki bu gözler Hocaefendi’nin yaptığı ilk öncü nesil konferansını gördü. Hayatım boyunca Hocaefendi’nin ilk yaptığı öncü nesil konferansını unutamadım hocamın hayalindeki o öncü nesil yetişmeye başlamış, bugün bunu ispat etti bu nesil. Hocaefendi’nin talebeleri cesaretleriyle itidalleriyle ve bugün ortaya koydukları mücadele ruhlarıyla rüştlerini ispat etti. Bir insanın ilk anlattığı şeyler önemlidir. İlk konuşması öncü neslin özellikleriydi. Onun ideali, öncü nesil yetiştirmekti ve mesajını o konferanstan verdi. Konferans konuşmanın son bölümü çok çarpıcıydı: Uzun uzun Hz. Musa’nın çilesini anlattı. Hocaefendi o ilk konferansında;

“Öncü nesil, Tarık bin Ziyad gibidir gemilerini yakmıştır

Öncü nesil sağına soluna bakmadan ben varım diyen nesildir

 Öncü nesil Furkan’dır hakla batılı karıştırmayandır. Hakka hak, batıla batıl diyendir” dedi.

Hocamızın ilk konferans konuşmasından sonra hepimiz, “Öncü nesil olacağız inşallah” dedik ve bugün bize yapılan zulüm ve müdahalenin asıl sebebi bizim çığ gibi büyümemizdir.

Yapılan zulümlere rağmen Allah’ın yürü dediğini kimse durduramaz, durduramayacaklar Allah’ın izniyle.

Biz Alparslan hocamdan dik duruşu, dirayeti ve devamlılığı öğrendik. Bugün yaşadığımız bu zorlu süreç ve sancı büyük bir doğumun habercisidir. Bu yaşanılanlar yeni bir döneme geçişin başlangıcıdır.



0 Yorum

Yorum Yaz