Büyük Şeytan ABD, Muhalifleri de Kandırmış!

Suriyeli muhalif gruplardan birinin komutanı Abdül Cebbar Ageydi, batının Suriye'de çözüm istemediğini, Esadlı her önerinin savaşı uzatma amacı taşıdığını söyledi.

Büyük Şeytan ABD, Muhalifleri de Kandırmış!
22 Eki 2015 11:02:50

Geçtiğimiz yıl Kobani'de PYD ile beraber IŞİD'e karşı savaşan Suriyeli muhalif komutan Abdül Cebbar Ageydi'ye göre, ABD, muhaliflere 5 yıldan bu yana yalan söylüyor. ABD yönetiminin kendilerini aldattığını söyleyen Ageydi ABD’nin 5 yıldır yalan söyleyerek muhalifleri aldattığını savundu.

El Cezire'ye konuşan Suriyeli muhaliflerin önemli isimlerinden eski Halep Askeri Meclis Başkanı Abdül Cebbar Ageydi Obama yönetimine tepkili.  "Seçkin kuvvetler" anlamına gelen "Kuvvetin Nuhba" Tugayı'nın başında olan Ageydi, geçtiğmiz yıl Kobani’de PKK’nın Suriye kolu PYD ile beraber IŞİD’e karşı savaşan Hür Suriye Ordusu’na bağlı askeri birliğin komutanlığını yapmıştı.

Ageydi'ye göre, öncelikli hedefi Esad'sız bir Suriye olmayan her girişim yalnızca savaşı uzatma amacı güdüyor.

Batılı ülkelerin Esad'ın gitmesi ve Suriye halkının kendi iradesinin yansıyacağı bir yönetim şeklini seçmesi konusunda samimi olmadığını savunan Ageydi şunları söyledi:

Rejim, şehirlerimizi acımasızca bombalayıp halkımızı kimyasal silahlarla katlederken seyirci kalan uluslararası camia, Suriye’yi terör ülkesi haline getirecek zeminin oluşması için bekledi. Sonra IŞİD ve benzeri aşırıcılık yanlısı gruplar, ortaya çıkan boşluğu fırsat bilerek Suriye’ye girdi. Daha sonra da IŞİD başta olmak üzere radikal gruplar bahane edilerek havadan bombardıman başladı. Ancak aradan geçen zaman Suriye’yi daha karmaşık ve içinden çıkılmaz bir sarmalın içerisine itti. IŞİD, tutarsız ve samimi olmayan politikaların sonucu olarak ortaya çıkan bir terör örgütüdür. Ancak varlığını Beşşar Esed’e borçludur. Batı bizim için çözüm odaklı bir sonuç istemiyor. Burada oluşacak daha geniş çaplı terör zemini, onlara daha fazla siyasal manevra alanı sağlıyor. Rusya’nın savaşa müdâhil olması da aynı kirli uluslararası hesapların bir parçası olarak görülmelidir. ABD ve müttefikleri direnişin daha ilk günlerinden itibaren Esed rejimine karşı olduklarını açıkladı. Şayet bu söylemlerin sahadaki karşılığı, muhalifleri desteklemek yönünde gerçekleşseydi savaş ilk 1,5 yıl içerisinde biterdi ve IŞİD ve benzeri yapılar Suriye’de olmazdı.



0 Yorum

Yorum Yaz