Cami hoparlörlerinden çalınan 'Çav Bella' davasında karar!

İzmir’de bazı camilerden yapılan korsan müzik yayınını sosyal medya hesabından paylaşan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, yargılandığı davada beraat etti.

Cami hoparlörlerinden çalınan 'Çav Bella' davasında karar!
10 Ara 2020 16:44:08

İzmir'de geçtiğimiz Mayıs, farklı ilçelerindeki camilerde çalınan müzikleri, sosyal medya hesabından paylaşan ve daha sonra tutuklanıp serbest bırakılan eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in duruşması bugün İzmir Adliyesi'nde görüldü.

Cami hoparlörlerinden çalınan 'Çav Bella' davasında beraat

Korsan müzik yayınına dair sosyal medya paylaşımları sebebiyle hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan yargılanan CHP’li Özdemir beraat etti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel beraat kararını “Camide şarkı çalınmasına tepki olarak sosyal medyadan paylaşım yapan arkadaşımız Banu Özdemir beraat etti. Türk yargısı önemli bir sınav verdi. Hukuka, yasaya ve adalete bağlı yargı mensuplarına selam olsun” sözleriyle duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Geçen mayıs ayında İzmir'in bazı camilerde 'Çav Bella' şarkısı çalınmış, olay kısa sürede sosyal medya gündemide ilk sıralara yerleşmişti. CHP'li Banu Özdemir de sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görüntüleri seri tweet halinde paylaşmış ve konuya ilişkin İzmir İl Müftülüğü'nün açıklama yapıp yapmayacağını sormuştu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Özdemir'in bu davranışı nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.




0 Yorum

Yorum Yaz