Çavuşoğlu: Çaba sırası ABD’de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye yaptığı çağrıda "Amerika'dan farklı sesler geliyor. Bize kaybolan güveni tekrar tesis edecek bir adım atması ve bunları bize göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: Çaba sırası ABD’de
28 Oca 2018 07:40:41

Çavuşoğlu, ABD'nin PYD'ye silah vermesine ilişkin, "Verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Amerika'dan farklı sesler geliyor. Bize kaybolan güveni tekrar tesis edecek bir adım atması ve bunları bize göstermesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu ABD'ye şu şekilde seslendi: Ciddi bir devlete yakışır biçimde artık söylemden çok somut adım görmek istiyoruz. Silah vermediğini görmemiz lazım. Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Menbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor. Dolayısıyla terörle mücadele ettiğini söyleyen bir ülkenin bir terör örgütüyle ki kendileri de itiraf ediyorlar, 'PKK ile bir farkı yok' diye. Dolayısıyla tüm bağını koparması gerekiyor. Bize kaybolan güveni tekrar tesis edecek bir adım atması lazım. Adımların atılması gerekiyor, bunları bize göstermesi gerekiyor. 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz